Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
22°C

Festivalul Enescu: șase zile pline de concerte inedite în Sibiu

Festivalul Enescu: șase zile pline de concerte inedite în Sibiu

Festivalul Enescu de la Sibiu continuă în săptămâna 9-14 septembrie cu câte un concert în fiecare seară. Numele mari ale acestei ediții, printre care pianista Elisabeth Leonskaja, Orchestra Kremerata Baltica sau pianistul nevăzător Nobuyuki Tsujii (foto principal) vor concerta la Sala Thalia. S-au pus în vânzare ultimele bilete.

Legendara pianistă Elisabeth Leonskaja (foto) deschide seria marilor nume din cadrul Festivalului Enescu de la Sibiu, luni, 9 septembrie. Cu o carieră excepțională, cu concerte în toată lumea și cu aceeași iubire pentru muzică și pentru publicul său, „ultima mare doamnă a Școlii Sovietice” va interpreta pentru prima dată în fața publicului sibian Sonatele nr. 30, 31 și 32 de Beethoven, denumite și "ultimele trei sonate". Recitalul va avea loc la sala Thalia, de la ora 19:00.

Elisabeth Leonskaja

Un alt nume de notorietate, prezent în festivalul de la Sibiu este Nobuyuki Tsujii. Pianistul japonez, nevăzător din naștere, și-a cucerit publicul din întreaga lume prin tehnicile unice de învățare a muzicii și virtuozitatea de care dă dovadă. Este unul dintre cei mai impresionanți pianiști din lume, devenind un simbol în țara sa. Are cluburi de fani care călătoresc prin întreaga lume ca să-l vadă în concerte. La Sibiu, va susține un recital în 12 septembrie, la sala Thalia, de la ora 19:00.

David Grimal - unul dintre cei mai renumiți violoniști ai momentului

Un alt eveniment de neratat din cadrul Festivalului Enescu la Sibiu este recitalul violonistului David Grimal, recunoscut pentru repertoriile grele pe care le abordează. Are o carieră internaţională de violonist solo, de-a lungul căreia a susținut concerte în ultimii 20 de ani pe principalele scene de muzică clasică ale lumii și cu orchestre prestigioase. Predă cursuri de măiestrie în mai multe țări, colaborează cu dirijori celebri și se implică activ în viața socială, prin diverse proiecte muzicale. La Sibiu va cânta în 11 septembrie, alături de pianistul Grigor Asmaryan.

Kremerata Baltica, capul de afiș al serilor dedicate orchestrelor

 

Cei 24 de muzicieni care formează ansamblul vocal și instrumental spaniol La Grande Chapelle Madrid vor concerta marți, 10 septembrie, la Biserica Catolică din Piața Mare. Este unul dintre cele mai apreciate grupuri la nivel internațional care abordează muzica sacră, un gen destul de puțin cântat astăzi, chiar și în biserici. Cu accent pe voci și rigoare muzicologică, ansamblul oferă o nouă viziune a marelui repertoriu vocal spaniol, întotdeauna cu soliști internaționali experimentați.

KremerataBaltica

Al doilea concert dedicat orchestrelor, din cadrul Festivalului Enescu la Sibiu, va avea loc în 13 septembrie, la Sala Thalia, și va fi susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu. Foarte apreciată de publicul sibian, orchestra va fi dirijată de Cristian Lupeș și invitați vor fi soliștii Francesco Tristano și Michael Barenboim, într-un program muzical unic.

Ultima seară din festival, 14 septembrie, se va încheia cu una dintre cele mai bune orchestra de cameră din lume. Cu o abordare inovatoare, deschisă experimentului artistic, Kremerata Baltica a fost denumită de fondatorul său, violonistul Gidon Kremer, o „democrație muzicală.”

Kremerata Baltica cuprinde peste douăzeci de tineri muzicieni remarcabili din Letonia, Lituania și Estonia - a captivat spectatorii de peste tot prin exuberanță, energie și poftă de joacă în interpretare. A susținut peste 1000 de concerte în întreaga lume și a fost recompensată cu Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare a unui ansamblu cameral.

Festivalul Enescu de la Sibiu a debutat cu succes, marți 3 septembrie, cu un recital al ansamblului Monte Piano Trio, după care a urmat recitalul pianistului canadian Charles Hamelin, joi, 5 septembrie.

Organizatorii au pus în vânzare ultimele bilete pentru concertele din săptămâna 9-4 septembrie. Ele pot fi cumpărate de pe platformele online Iabilet.roeventim.ro, ori în format fizic de la Librăria Humanitas și Sala Thalia.

MontePianoTrio

Calendarul următoarelor evenimente

Luni, 9 septembrie - Recital pian Elisabeta Leonskaja

Marți, 10 septembrie - Concert La Grande Chapelle Madrid

Miercuri, 11 septembrie - Recital vioară și pian David Grimal & G. Asmaryan

Joi, 12 septembrie - Recital pian Nobuyuki Tsujii

Vineri, 13 septembrie - Concert Filarmonica de Stat Sibiu

Sâmbătă, 14 septembrie - Concert Kremerata Baltica

 

Festivalul Enescu de la Sibiu este organizat de Asociația Culturală Play, fiind un eveniment-extensie a Festivalului Internațional George Enescu, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Evenimentul este cofinanțat de Primăria Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și AFCN. Partenerii sunt Filarmonica de Stat Sibiu, Romgaz, Cramele Salina, Audi.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus