Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Sibiul, fără vaccin antigripal. Medic de familie: Mi-am cumpărat vaccinul

Sibiul, fără vaccin antigripal. Medic de familie: Mi-am cumpărat vaccinul

Persoanele din categoriile vulnerabile care beneficiază de vaccin antigripal gratuit nu o să aibă curând acces la acesta. Ministerul Sănătății nu a trimis încă dozele necesare pentru imunzarea populației. Totuși, la nivelul județului au ajuns 900 de doze, care spun reprezentanții DSP, au fost distribuite personalului medical. Totuși, sunt medici care spun că și-au cumpărat vaccinul. 

În fiecare toamnă, Ministerul Sănătății alocă un anumit număr de vaccin antigripal pentru fiecare județ. Anul trecut, au ajuns la Sibiu 26.620 de doze de vaccin care s-au epuizat în februarie. Anul acesta, DSP Sibiu ar urma să primească 26.800.

„Pe 17 septembrie, am primit o cantitate redusă de vaccin antigripal. Mai exact, este vorba despre 900 de doze care nu au ajuns spre medicii de familie ci spre vaccinarea personalului medical din județ. Ministerul a promis că restul dozelor vor ajunge pe la jumătatea lunii octombrie”, arată Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

„Foarte mulți pacienți au solicitat acest vaccin”

Medicii de familie din județ speră să primească în cel mai scurt timp dozele de vaccin. Asta pentu că foarte mulți pacienți deja au întrebat de el.

„Foarte mulți pacienți au solicitat acest vaccin. Din păcate, dozele care s-au alocat până acum pentru județul Sibiu au fost pentru cei de la SRI. Dozele nu au ajuns la niciuna pentru categoriile vulnerabile: cronici, copii, gravide, personal. Au ajuns la SRI, care au un salariu pe măsură și l-ar putea cumpăra. Măcar să le fi dat la un cămin de copii, la vreun azil”, arată Cristina Pentescu, medic de familie în localitatea Cristian.

Conform medicului, anul trecut, dozele s-au epuizat foarte repede, iar cei care aleg să nu se vaccineze sunt din ce în ce mai puțini. „Am familii care nu își vaccinează copiii din mai multe considerente: religioase, de teama autismului sau pur și simplu nu doresc. Avem astfel de familii, dar sunt foarte puține”, spune Pentescu.

„Eu și soțul meu ne-am cumpărat dozele de vaccin”

Pentru a-și putea face efectul, vaccinul trebuie administrat cât mai curând. Din acest motiv, Cristina Pentescu și-a cumpărat doza, nu a mai așteptat după Stat.

„Sincer, vă spun că eu și soțul meu ne-am cumpărat dozele de vaccin. E foarte important să prinzi momentul de imunizare. În octombrie cel târziu ar trebui dat vaccinul pentru ca fiecare organism să aibă timp să dezvolte anticorpi, pentru că nu se știe când va fi vârful epidemic. De obicei, este în februarie dar, în funcție de circulația atmosferică, poate să difere”, mai spune Cristina Pentescu, medic de familie în localitatea Cristian.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Dragos

Acum 2 ani

Foarte bine ca s-a dat vaccinul la SRI. Sa ii vaccineze obligatoriu cu toate tipurile de vaccin existente pe piata la nivel mondial. Si pe cei din Parlament la fel.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus