Vineri,
28.01.2022
Partial Noros
Acum
2°C

Cine este Ghiță?

Cine este Ghiță?

Într-o poiană între Rășinari și Păltiniș, un grup de drumeți a descoperit un loc ferit, cu bănci, mese și scaune. Pe o bucată de lemn atârnată între doi copaci de un lanț de fier scrie „Poiana Pensionarilor. În amintirea prietenului nostru Ghiță”.

În urmă cu câteva zile o postare de pe Facebook atrăgea atenția asupra unei pajiști amenajate cu mobilierul necesar unui picnic - „Vreau să aflu cine este Ghiță”, spunea anunțul atașat pozei cu poiana. Sibienii au decis să încerce să afle cine este Ghiță.

Asociația Prietenii Naturii sunt drumeți care parcurg adesea această fâșie de pădure. Conform reprezentaților asociației, poiana ar fi situată între Rășinari și Păltiniș, aproape de vârful Călugărul, de la releu spre Gura Râului, pe o potecă neamenajată. „Am văzut locul, dar nu știu despre ce este vorba. În primăvara când am făcut o drumeție în zonă acest loc nu exista. Cred că a fost amenajat în vara sau la începutul acestei toamne”, spun cei din asociație pentru Turnul Sfatului.

Nici primarul din Rășinari, Bogdan Bucur, nu a putut oferi informații mai exacte despre semnul lui Ghiță sau mese, propunând o discuție cu Ocolul Silvic. „Îmi pare rău, dar nu au nici ei mai multe informații”, spune primarul după o discuție cu reprezentații Ocolului Silvic.

Primarul a cerut mai multe informații privitoare la locația poienei. Astfel, Bogdan Bucur a concluzionat că în acea zonă a avut loc un eveniment organizat de comunitatea din Rășinari. „Acest lucru ar putea explica motivul pentru care au fost amplasate aceste mese cu scaune”, explică el.

Organizatorii evenimentului au concluzionat că ar putea fi vorba despre mesele lor, după o discuție cu primarul. „Da, mesele ar putea fi ale noastre. Suntem aproape siguri că sunt ale noastre, dar nu știm nimic despre semnul lui Ghiță”, transmit organizatorii.

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

2 comentarii

alin

Acum 2 ani

Daca erau si niste peturi, sau macar niste farfurii de unica folosinta aruncate, sigur erau ale locuitorilor..... ....din zona. Ca sasi sau unguri sa arunce nu mai sunt...... ::))
Raspunde

Ilie Garcea

Acum 2 ani

No tu fato, daca afli cine e Ghiță, ne spui si nouă?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus