Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
-1°C

Una dintre cele mai profitabile companii din țară își crește viitori angajați la Sibiu

Una dintre cele mai profitabile companii din țară își crește viitori angajați la Sibiu

Sistemul energetic din România se confruntă cu o criză acută de personal, iar pentru a rezolva problema unele companii își cresc viitorii angajați încă de pe băncile școlilor, datorită sistemului dual de învățământ. Peste 200 de elevi români vor fi pregătiți în acest an pentru ca cei mai buni să muncească în viitor în cadrul uneia dintre cele mai profitabile companii din țară, Hidroelectrica, inclusiv tineri din Sibiu. Compania oferă mai multe burse elevilor de la Colegiul Tehnic Energetic.

Zilele trecute Hidroelectrica și-a deschis oficial porțile pentru a-i primi în toate sucursalele societății pe cei 600 de elevi care participă anul acesta la cea de a treia ediție a programului ”Hidroelectrica Viitorului”.  Acest program vizeaza tranziția de la școală la un posibil loc de muncă al elevilor din învățământul profesional și tehnic care se pregatesc pentru meseriile specifice domeniului energetic. Tinerilor le sunt prezentate principalele obiective hidroenergetice, li se vorbește despre istoricul companiei, dar și despre fluxul tehnologic și echipamentele societății.

În acest an elevii au vizitat Sucursala Hațeg a Hidroelectrica, la CHE Retezat. Președintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, spune că Hidroelectrica „este preocupată de pregatirea viitorilor salariați care să asigure schimbul de generații profesionale”. „Societatea noastră își deschide porțile pentru a-i primi pe viitorii specialiști hidro-energeticieni. Sperăm ca tinerii care ne trec pragul să prindă drag de meseriile pe care le văd practicate cu pasiune în sistemul energetic. Ne dorim ca, peste câțiva ani, măcar o parte dintre cei care astăzi se pregatesc profesional, să se alăture în anii următori echipei Hidroelectrica”, a spus Badea.

Potrivit companiei, în acest an, elevii din București, Piatra Neamț, Cluj-Napoca, Oradea, Curtea de Argeș, Buzău, Deva, Caransebeș, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Sebeș și Sibiu vor vizita centrale hidroenergetice importante aflate în patrimoniul societății Hidroelectrica: CHE Vidraru, CHE Porțile de Fier 1, CHE Paltinu, CHE Mărișelu, CHE Tismana, CHE Retezat, CHE Raul Alb, CHE Dorin Pavel.

Hidroelectrica susține în acest an pregătirea a 210 elevi în meseriile de bază ale hidro-energeticii: electrician și mașinist. Tinerii beneficiază de burse lunare în valoare de 500 de lei pentru ciclul școlar 2020-2023 și vor efectua practica în centralele societății. Ulterior finalizării studiilor, tinerii vor avea șansa de a fi integrați în echipa Hidroelectrica, asigurând astfel schimbul de generații profesionale. În acest an, la proiect au luat parte elevi ai Colegiului Tehnic Energetic Sibiu, care au vizitat Centrala Hidroelectrică Lotru-Ciunget din comuna Mălaia, care poartă numele lui Dorin Pavel, inginerul care a realizat planul general de amenajare hidroenergetică a României, dar și Centrala Hidroelectrică Sadu I, cea mai veche central în operare din țară.

În anii precedenți, în cadrul aceluiași proiect, elevii Colegiului au vizitat barajele Vidraru și Oasa, precum și CEH “Dorin Pavel”, Galceag și Sugag.

Sistemul Energetic din Romania se confrunta in ultimii ani cu o lipsa acuta de specialisti, urmare a faptului ca scolile de meserii au fost in mare parte desfiintate dupa 1989, iar elevii au preferat sa se indrepte catre invatamantul teroretic.

Conform rapoartelor financiare depuse de S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A., pentru compania deținută de stat în proporție de 80% lucrează un număr efectiv de 3.381 de angajați. La sfârșitul anului 2018 Hidroelectrica a înregistrat un profit net de 1,9 miliarde de lei raportat la o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de lei. Astfel, profitul net a crescut cu 47% față de anul 2017.

CITIȚI ȘI:

http://www.turnulsfatului.ro/2019/10/23/cati-meseriasi-cresc-in-scolile-din-sibiu-harta-liceelor-tehnologice-si-scolilor-profesionale-din-romania/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus