Luni,
05.12.2022
Innorat
Acum
9°C

Booking.com schimbă strategia şi vine cu o nouă politică a rezervărilor

Booking.com schimbă strategia şi vine cu o nouă politică a rezervărilor

Comisia Europeană a anunțat că Booking.com s-a angajat să pună capăt „tehnicilor manipulative” de pe site-ul său, cum ar fi termenele limită pentru efectuarea rezervărilor și prezentarea greșită a reducerilor, informează Reuters.

Executivul UE și autoritatea olandeză pentru consumatori și piețe au discutat cu Booking.com începând de anul trecut și au fost de acord cu angajamentele pe care compania și le-a asumat pentru a-și adapta practicile în conformitate cu legislația UE privind consumatorii.

„Ca lider de piață, este vital ca companii precum Booking.com să-și îndeplinească responsabilitățile în acest domeniu”, a declarat Didier Reynders, comisarul UE pentru justiție și consumatori.

Booking.com a declarat că a colaborat în mod voluntar cu Comisia și cu grupurile de consumatori naționali pentru a-și asuma angajamente în beneficiul consumatorilor din UE. „În cele din urmă, Booking crede în legislația și standardele clare care se aplică tuturor celor din industrie, pentru a crea condiții de concurență echitabile și standarde ridicate pentru consumatori”, se arată într-un comunicat citat de Mediafax.

Booking.com ar face modificările până pe 16 iunie, a spus Comisia. Acestea includ clarificarea rezervărilor de tipul „ultima cameră disponibilă”, care se referă doar la ofertele Booking.com. De asemenea, compania ar înceta să prezinte oferte ca având un termen limită, dacă același preț se aplică și după expirarea termenului.

De asemenea, compania ar trebui să afișeze prețul total într-un mod clar și să indice dacă o gazdă privată sau o companie oferă cazarea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3850

Comentarii

2 comentarii

io

Acum 2 ani

Decât sa plătești comision (destul de mare) către booking, nu e mai simplu sa cauți cazarea dorita, urmărești rating-ul și și apoi cauți acel loc de cazare pe net și ii contactezi direct pe mail sau telefonic? De fiecare data când am contactat direct pensiunile / hotelurile, am primit un preț mult mai bun decât cel afișat pe booking. Și in plus, in 2019, chiar mai exista persoane care cred ca "încă 50 de persoane urmăresc cazarea" și "ultima camera libera" sunt pe bune?
Raspunde

Doru

Acum 2 ani

Nu tu platesti comision catre booking, ci hotelul/pensiunea. Care hotel prefera sa plateasca un comision ca sa aiba clienti dacat sa nu plateasca comision, dar nici clienti sa nu aiba... E simplu. Daca esti un hotel smecher, ocupat tot timpul, nu mai ai nevoie sa-l listezi pe booking sau il listezi doar pentru brand awareness, dar nu ai niciodata camere disponibile... In schimb, daca ai si tu 3 camere de inchiriat, fara booking nu te-ar cunoaste nimeni. Iar tu, ca si client, nu prea procedezi corect. Parca eram o tara de corecti, nu??? Daca nu vrei sa platesti, indirect, un comision la booking, de ce nu-ti cauti cazare cu ranita in spate?? Eu o singura data am sunat la un hotel, nu sa fac manevra ta, ci ca sa intreb un detaliu. Si mi-a zis doamna aia, binevoitoare, sa nu-mi mai fac rezervare pe booking, ca-mi face direct ea. "Decat" ca pretul pe care mi l-a zis ea (cu gura) era mai mare decat pretul listat pe booking. Asa-i romanu'. Dar privind din alt punct de vedere, booking iti da ceva de acel comision: o garantie, pe care niciun hotelier roman nu ti-o da. Am patit-o nu cu o pensiune din Vanatorii Mici, ci cu un ditamai hotelul de 5 stele de la capitala, care mi-au luat de pe card mai multi bani decat ar fi trebuit. Si care hotel m-a dus cu zaharelul cateva saptamani, insa in ziua in care am facut sesizarea la booking, am primit banii inapoi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus