Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Șase premiere până în martie la Teatrul Național &;Radu Stanca&;

Șase premiere până în martie la Teatrul Național &;Radu Stanca&;

Șase spectacole vor avea premiera la Teatrul Național „Radu Stanca” până în luna martie. Este vorba despre „Camino Real”, „American Buffalo”, „Doi pe un balansoar”, „Zeul carnagiului”, „Tom și Jerry” și „Quartet”. Unul dintre aceste spectacole este regizat de Florin Piersic Jr. Reprezentanții instituției vorbesc despre distribuții puternice și piese pe măsură. Nu mai puțin de șase spectacole vor avea premiera la TNRS în primele trei luni ale anului. „Până în martie o să avem șase premiere. Este, cred eu, o performanță absolută în teatrul din România. Dacă intrați și vă uitați pe programele tuturor celorlalte teatre din România, fără nicio excepție, nu veți vedea mai mult de două, trei premiere. Anul trecut au fost cel puțin jumătate din teatrele din România fără nicio premieră. Ei bine, iată, noi avem șase premiere până în luna martie”, spune Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca”. Primul este spectacolul „Camino Real”, de Tennessee Williams în Regia lui Cosmin Chivu. În zilele de 17 și 18 ianuare va avea loc avampremiera, iar premiera va fi în 19 ianuarie. Din distribuție fac parte Adrian Matioc, Viorel Rață, Liviu Vlad, Marius Turdeanu, Dana Taloș, Pali Vecsei, Oana Marin, Iustian Turcu, Diana Văcaru – Lazăr, Cristina Ragos, Codruța Vasiu, Ioan Paraschis, Ali Deac, Ștefan Tunsoiu, Mariana Mihu, Cendana Trifan, Cezara Crețu, Andrada Oltean și Andrei Suveică. Luna februarie începe și ea cu o premieră. „American Buffalo”, DE David Mamet, în regia lui Eugen Gyemant. În 1 februarie are loc avanpremiera, iar în 2 februarie premiera. Din distribuție fac parte Ciprian Scurtea, Florin Coșuleț și Cătplin Pătru. „Doi pe un balansoar”, în regia lui Dan Glasu este cea de-a treia premieră care va avea loc în 7 februarie și avampremiera cu o zi înainte. În distribuție îi regăsim pe Cristina Blaga și Ioan Paraschiv. „Zeul carnagiului/Der Gott des Gemetzels” este premiera secției germane. Spectacolul, de Yasmina Reza, în regia lui Bogdan Sărătean are premiera în 25 ianuarie. Din distribuție fac parte Emoke Boldizsar, Daniel Bucher, Johanna Adam și Daniel Plier. „Quartet”, în regia lui Hunor Horvath, de asemenea, un spectacol al secției germane are premiera în 14 martie și avampremiera în 12 și 13 martie. Din distribuție fac parte Emoke Boldizsar, Daniel Plier, Olga Torok și Valentin Spath. Spectacolul „Tom și Jerry”, de Rick Cleveland, în regia lui Florin Piersic Jr. are avamremiera în 27 și 28 martie, iar premiera în 29 martie. Din distribuție fac parte Marius Turdeanu, Ali Deac și Ioan Paraschiv.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus