Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
31°C

Frunza reinterpretată într-o expoziție a elevilor de la Liceul de Artă

Frunza reinterpretată într-o expoziție a elevilor de la Liceul de Artă

Astăzi, 15 ianuarie, de la ora 11.00, la Liceul de Artă din Sibiu a avut loc vernisajul expoziției „Afiș”, realizată de opt dintre elevii clasei a XI-a B, profil arte plastice. Tema expoziției este reinterpretarea unui element, în cazul acesteia fiind vorba despre frunză. Expoziția va rămâne pe holurile Liceului cel puțin două săptămâni.

Opt elevi ai Liceului de Artă din Sibiu, aflați în clasa a XI-a B și-au expus lucrările la parterul instituției, pe panourile special amenajate. Ei au fost coordonați de profesorul lor Florin Viorel, iar lucrările vor rămâne expuse cel puțin două săptămâni.

„Expoziția tratează tema reinterpretării frunzei. S-a mers pe elementul primordial al naturii și efermer totodată, frunza care își schimbă culoarea, frunza care se naște, trăiește și moare. Elevii au încercat să surprindă toate etapele și este o reinterpretare plastică a elementului. Unii au păstrat conturul, alții au păstrat forma, alții au păstrat cromatica. Noi ne raportăm foarte mult și la ceea ce se întâmplă și în mediul universitar, cel puțin eu, când le dau temele. Fiind la doctorat în Cluj păstrez legătura cu universitatea de acolo, care, din punctul meu de vedere, este cea mai bine cotată din țară, iar toată lumea știe pe plan de această universitate. Avem și foarte mulți elevi care merg spre acolo și atunci mi se pare normal să-i țin într-un fel ancorați cu ceea ce se întâmplă în mediul universitar care este, până la urmă, oglinda a ceea ce se întâmplă în mediul artistic internațional”, spune prof. Florin Viorel, coordonatorul celor opt elevi.

Deși expoziția tratează aceeași temă, în ea sunt lucrări diferite, fiecare purtând amprenta elevului artist care a realizat-o. De asemenea, în crearea lucrărilor s-au folosit tehnici diferite, de la acuarelă, la acrilic și tempera, iar ca modalitate de abordare se regăsește picturalitatea, decorativul, o îmbinare între decorativ și plastic și colajul.

 Expun elevii:

Adriana Petru

Alexandru Nicoară

Ioana Petrișor

Demis Raica

Georgiana Bica

Silviu Drăgan

Mihai Nistor

Robert Jekal

Foto: Silvana Armat

expozitie liceu arta (10) expozitie liceu arta (9) expozitie liceu arta (8) expozitie liceu arta (7) expozitie liceu arta (6) expozitie liceu arta (5) expozitie liceu arta (4) expozitie liceu arta (3) expozitie liceu arta (2)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus