Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
5°C

Teodor Meleşcanu a demisionat de la șefia Senatului

Teodor Meleşcanu a demisionat de la șefia Senatului

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a demisionat luni din funcţie. "Am decis să mă retrag din funcţie, deşi nu a fost publicată decizia CCR, a spus Meleşcanu la tribuna Senatului.

Demisia vine după ce, pe 22 ianuarie, Curtea Constituţională a stabilit că este neconstituţională alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului. Ulterior, el a declarat că îşi va asuma prerogativele funcţiei până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR şi a motivării acesteia, scrie Agerpres.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii îl vor susţine pe Titus Corlăţean pentru a prelua funcţia de preşedinte interimar al Senatului până când va fi publicată motivarea Curţii Constituţionale cu privire la Teodor Meleşcanu.

Propunerea lui Titus Corlăţean urmează să fie votată şi de grupul parlamentar al PSD de la Senat. De asemenea, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat că liberalii o vor susţine pentru această funcţie pe Alina Gorghiu, iar USR - pe Vlad Alexandrescu.

foto FB

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Günter Drujbă

Acum 2 ani

Sa traga cineva apa, dupa aceasta dejectie. Poate DNA... daca mai exista ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus