Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Sibiul, destinație turistică europeană de top

Sibiul, destinație turistică europeană de top

Din 15 ianuarie și până în 5 februarie Sibiul a participat în competiția pentru cele mai bune destinații turistice europene ale anului 2020, o oportunitate pentru orașul nostru de a fi promovat și de a deveni mai vizibil prin întreaga campanie de comunicare organizată de Asociația European Best Destinations, dar și de Primăria Municipiului Sibiu.

Miercuri, 5 februarie a fost publicat clasamentul competiției, ținându-se cont de numărul de voturi înregistrat de fiecare destinație pe platforma europeanbestdestinations.com. Sibiul a obținut locul 6 cu 30.178 de voturi exprimate. Pe locurile 1-5 s-au situat orașele Colmar (Franța), Atena (Grecia), Tbilisi (Georgia), Viena (Austria) și Cascais (Portugalia). Sibiul a devansat în clasament destinații turistice precum Paris, Roma sau Cork (Irlanda).

“Sibiul a obținut un rezultat frumos și confirmăm astfel statutul de destinație turistică de talie europeană. Mai presus de clasament, Sibiul are o importantă oportunitate de promovare turistică la nivel european prin acest program și o vom utiliza la maxim pentru a continua dezvoltarea în acest domeniu. Mulțumesc tuturor celor care au votat și au susținut Sibiul!”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
Organizatorii au transmis o scrisoare de felicitare primarului Sibiului, subliniind că: “Destinația Sibiu oferă o varietate extraordinară de experiențe, obiective istorice de vizitat și evenimente importante. Sibiu se clasează între destinațiile din Europa recomandate a fi vizitate și reprezintă un motor economic și turistic al Transilvaniei. Sibiul este un oraș plăcut pentru locuit, dar și o locație bună pentru investiții, destinația bifând toate atuurile unui oraș pe care turiștii l-au așezat între orașele care merită vizitate. Proiectele pe care le dezvoltați (….) au pus Sibiul în lumina reflectoarelor (…) Alegând să extindeți zonele verzi, să creați infrastructura pentru un transport prietenos cu mediul, pentru sport și pentru petrecerea timpului liber, locuitorii Sibiului au fost așezați în centrul atenției administrației orașului. Aceste alegeri, aceste proiecte, contribuie în mare măsură la atractivitatea Sibiului.” (Maximilen Lejeune, directorul Asociației European Best Destinations)

Conform statisticilor organizatorilor, cele mai multe voturi pentru Sibiu au venit din România, Germania și Austria, dar și din Spania și Italia. De asemenea, Sibiul se situează în top 10 al preferințelor turiștilor asiatici care vizitează Europa.

Datorită rezultatelor obținute, Sibiul va fi promovat pe parcursul anului 2020 la nivel european ca una dintre cele mai bune destinații europene pentru un city break cultural, pentru experiențe gastronomice și călătorii romantice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

statul defect

Acum 4 ani

poate faceti ceva cu tonele de cabluri de pe stalpi sau cladirile de pe centru care stau sa cada...de ex cele vis a vis de prefectura...
Raspunde

Mandru de locu 6

Acum 4 ani

Sibiul in afara de centru nu are nimic! Nimic! Poluare, trafic blocat, gropi, mizerie, lipsa de spatii verzi, cartiere de blocuri urate, etc.( sunt sibian)
Raspunde

Rudolph Verstappen

Acum 4 ani

Familia noastra s-a mutat dupa 40 de ani traiti in Manhattan, in frumosul Sibiu si acum ne bucuram in fiecare zi de aerul civilizat, bogat si cult al acestui oras, cu adevarat, unic in lume!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus