Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Audierile în comisii ale membrilor Guvernului Orban 2. Trei avize pozitive

Audierile în comisii ale membrilor Guvernului Orban 2. Trei avize pozitive

Liberalii nu-și doresc învestirea noului Guvern, însă parcurg pașii procedurali. Social-democrații oscilează între a bloca la vot actuala propunere sau a intra în alegeri anticipate. În afara USR care s-a pronunțat pentru anticipate și PMP care a spus răspicat că se opun acestor alegeri, celelalte partide parlamentare oscilează într-o o opinie și cealaltă.

Dintre miniștrii audiați până acum, doar propunerea pentru Ministerul de Externe, Bogdan Aurescu, Virgil Popescu, ministrul propus la Economie și Nicolae Ciucă propunerea de la Ministerul Apărării au primit aviz pozitiv din partea parlamentarilor din comisiile de specialitate.

Ministrul propus al Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a primit aviz negativ marţi, la audierile în comisiile parlamentare, ea acuzând că este "un aviz politic"”. Același lucru s-a petrecut cu ministrul Dezvoltării Ion Ştefan, care a primit, ca şi la precedentele audieri, aviz negativ. Aviz negativ a primit şi Cătălin Predoiu, titularul de la Justiţie. Luni au fost audiaţi Florin Cîţu – Ministerul Finanţelor, Cosel Alexe – Ministerul Mediului, Nicolae Ciucă – Ministerul Apărării şi Marcel Vela  - Ministerul Afacerilor Interne. Singurul care a fost avizat pozitiv a fost Nicolae Ciucă.

Miercuri, în ultima zi programată pentru audierea miniştrilor propuşi în Guvernul Orban II, în comisiile reunite vor intra: Adrian Oros - ministrul propus al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (ora 9,00), Victor Costache - ministrul propus al Sănătăţii (10,00), Marcel Boloş - ministrul propus al Fondurilor Europene (12,00), Violeta Alexandru - ministrul propus al Muncii (13,00) şi Lucian Bode - ministrul propus al Transporturilor (ora 15,00).

Premierul Ludovic Orban spune că liberalii nu sunt interesaţi de votul pe care îl vor primi miniştrii propuşi în urma audierilor din comisii, precizând acest vot este viciat de lipsa de reprezentativitate a actualului Parlament faţă de opţiunile actuale ale cetăţenilor.

Neagu: ”nu a contat prezentarea foarte corectă, profesionistă”

Deputatul liberal Nicolae Neagu s-a declarat dezamăgit că după audierea ministrului propus pentru Finanțe, Florin Cîțu, votul a fost egal: 18 la 18. ”Pentru cei 18 membri PSD ai Comisiei reunite nu a contat prezentarea foarte corectă, profesionistă și cu impact pozitiv asupra economiei și vieții românilor făcută de ministrul Cîțu! Nu a contat nici că prețul carburantului a scăzut prin renunțarea la supraacciză, nici renunțarea la supraimpozitarea contractelor de muncă part time, nici anularea măsurilor aberante ale OUG 114, nici reducerea deficitului bugetar cu un punct procentual în acest an față de ultimul al guvernării Dăncilă! Nu a contat nici alocarea celui mai mare buget de investiții publice din ultimii 5 ani, în bugetul pe 2020, nici determinarea exprimată de ministrul Cîțu pentru reorganizarea și informatizarea ANAF, nici dorința de a păstra predictibil Codul fiscal, fără intervenții dure și nediscutate cu mediul de afaceri”, susține Neagu concluzionând că decizia liberalilor de a merge pe drumul anticipatelor a fost corectă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus