Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Pe centru sunt mărțișoare făurite de Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși. Copiii strâng bani pentru acțiunile lor viitoare

Pe centru sunt mărțișoare făurite de Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși. Copiii strâng bani pentru acțiunile lor viitoare

Cavalarii Turnului Înclinat din Ruși, cu alte cuvinte, zeci de elevi de la Școala Gimnazială din Ruși, au muncit timp de trei săptămâni pentru realizarea unor mărțișoare, brățări, semene de carte și multe altele, toate făurite de mâinile lor pentru toți cei care apreciază sosirea primăverii, așa cum singuri spun. Îi găsiți la standul cavaleresc de pe Strada Nicolae Bălcescu, acolo unde își vând produsele pentru a strange bani ce îi vor ajuta în acțiunile viitoare.

Cavalerii 1Sosirea primăverii și a sărbătorilor de 1 și 8 martie nu trece neobservată de Cavalerii Turnului Inclinat din Ruși, care au muncit necontenit vreme de trei săptămâni, pentru a marca așa cum se cuvine intrarea în luna lui mărțișor, confecționând mărțișoare, brățări, semne de carte, și multe altele, toate fiind realizate de mâinile pricepute ale micilor cavaleri. Ei au amenajat pentru al doile an consecutiv, un stand pe pietonala de pe Nicolae Bălcescu, în fața fostului magazine Floaș, unde vor sta până în 1 martie și între 6 și 8 martie, pentru a oferi simboluri ale primăverii. Cavalerii 2„La standul cavaleresc, trecătorii pot afla povești despre Turnul Înclinat din Ruși, despre impozanta cetate din Slimnic, despre nobilele cauze pentru care luptă anul acesta cavalerii, dar și despre destoinicia micilor cavaleri organizați, după priceperea în meșteșuguri, în cavalerii lemnului, sforii și pielii”, spune Cosmin Simtion, unul din profesorii coordonatori ai clubului. Cavalerii Turnului Ȋnclinat din Ruși, este un club de inițiativă comunitară pentru tineri, aflat sub egida Fundației Noi Orizonturi, care are scopul de a promova patrimoniul local și eco-turismul. Lansată în 2017, rețeaua GreenIMPACT numără acum 32 de cluburi de inițiativă comunitară pentru tineri și promovează programul de învățare prin serviciu în folosul comunității, cu focus pe patrimoniul local din eco-destinați. Din acest club fac parte peste 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale Ruși, dar și elevi ai Școlii Gimnaziale Slimnic, precum și absolvenţi ale acestora. Asemenea cavalerilor, copiii sunt ȋncurajaţi să preţuiască adevăratele valori morale şi să se pună ȋn slujba binelui şi frumosului, prin iniţierea unor acţiuni menite să schimbe faţa localităţii dar şi mentalitatea localnicilor, ghidându-se după proverbul latin, ales motto al clubului, ,,Audaces fortuna juvat”(Norocul ține cu cei îndrăzneți).

Cavalerii 5 Cavalerii 4 Cavalerii 3

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus