Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Noi măsuri în cazul teraselor sezoniere

Noi măsuri în cazul teraselor sezoniere

“În urma noilor măsuri adoptate de autoritățile centrale în cazul restaurantelor, hotelurilor, cafenelelor și altor localuri publice, vom lua la rândul nostru noi măsuri prin care să transpunem cele dispuse de Guvern, dar și să atenuăm impactul economic negativ asupra acestor unități. Voi supune această inițiativă aprobării Consiliului Local în ședința din 26 martie.

Pentru perioada 1-15 martie voi propune reducerea cu 50% a taxei de ocupare a domeniului public plătită de proprietarii de terase, o măsură pe care am anunțat-o deja.

Pentru perioada stării de urgență instituită în 16 martie, pe parcursul căreia restaurantele, cafenelele și terasele trebuie să își suspende activitatea de servire și consum a produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice, voi propune suspendarea plății taxei de ocupare a domeniului public pentru terase.

Terasele care sunt compuse din scaune și mese, fără alte structuri, vor fi dezafectate de către proprietari și îndepărtate de pe domeniul public. În cazul teraselor amenajate pe diverse structuri, vom permite păstrarea acestora pe domeniul public, proprietarii urmând să beneficieze de această scutire de taxă. Consider că ar fi o cheltuială inutilă pentru demontarea și apoi remontarea structurilor în contextul economic și așa foarte dificil. Vom impune însă și câteva obligații în acest caz. Proprietarii vor trebui să închidă lateralele terasei pentru a împiedica accesul cetățenilor. Acolo unde tipul de structură nu permite acest lucru, se vor îndepărta scaunele și mesele, iar terasa va fi delimitată cu bandă și se vor afișa anunțuri care să specifice clar că terasa este închisă.

După ce starea de urgență încetează și se va permite reluarea activității acestor terase vom reveni la taxa de ocupare redusă la jumătate pentru următoarele trei luni de la acea dată.”

Astrid Fodor

Primarul Municipiului Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Soimarul

Acum 4 ani

Sunteti de ras doamna primar! Niste bani nu dati spitalullui municipal ptr a trece cu bine de criza asta?
Raspunde

S

Acum 4 ani

Vrei sa spui spitalul județean?
Raspunde

motanul garfield

Acum 4 ani

Am auzt ca angajatii primariei sunt asociati cu unii proprietari de terase... Prin urmare...
Raspunde

Iooo

Acum 4 ani

Pe madam Campean cand ai de gand sa o certi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus