Luni,
05.12.2022
Innorat
Acum
0°C

Cum comunică instituțiile. Vestea infectării asistentului medical de la Sibiu încă nu a ajuns la Institutul Național de Sănătate Publică

Cum comunică instituțiile. Vestea infectării asistentului medical de la Sibiu încă nu a ajuns la Institutul Național de Sănătate Publică

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis astăzi o informare conform căreia la nivel național au fost înregistrate 285 cadre medicale confirmate cu COVID-19, până în prezent. Cu toate acestea, lista nu este completă, întrucât deși acum câteva zile a fost confirmată infectarea cu coronavirus a unui asistent medical de la Spitalul Județean Sibiu, acesta nu apare.

Contactat de reporterii Turnul Sfatului, directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu, a spus că nu DSP transmite aceste documente către autoritatea centrală și a încercat să explice lipsa asistentului medical generalist de la Spitalul Județean Sibiu, de pe lista celor infectați cu COVID-19.

„Eu nu pot să vă spun de ce nu apare, dar încerc să explic. Aceste decizii sunt luate în momentul în care apare certificatul. Dacă nu este un astfel de document în care să scrie foarte clar că respectivul este pozitiv sau negativ, pe surse sau alte discuții nu se face. Asta s-ar putea să fie, dar veți afla cu siguranță explicația doar de la Institutul Național de Sănătate Publică. Documentele acestea nu apar la DSP, ele sunt la Centrul Strategic de la București. De acolo se întorc în teritoriu”, arată acesta.

Prefectura Sibiu a transmis astăzi următoarea informare, din partea Institutului Național de Sănătate Publică:

„Conform raportărilor către INSP din teritoriu, în prezent, în țara noastră au fost înregistrate un număr 285 cadre medicale infectate cu noul coronavirus, după cum urmează: 91 medici, 90 asistenți medicali, 26 infirmiere, 8 îngrijitoare și 70 personal auxiliar.

Distribuție pe județe

Arad - Total 16 (5 Medici, 3 Asistente, 8 Personal auxiliar)

București - Total 45 (14 Medici, 11 Asistente, 5 Infirmiere, 15 Personal auxiliar)

Botoșani –Total 1 (1 Medic)

Cluj –Total 2 (2 Personal auxiliar)

Constanța –Total 1 (1 Asistent)

Covasna –Total 6 (5 Medici, 1 Asistent)

Galați –Total 4 (3 Medici, 1 Personal auxiliar)

Hunedoara –Total 15 (13 Medici, 1 Îngrijitoare, 1 Personal Auxiliar)

Iași –Total 3 (2 Medici, 1 Asistent)

Neamț –Total 7 (2 Medici, 3 Asistenți, 1 Infirmiere, 1 Personal Auxiliar)

Suceava –Total 181 (43 Medici, 70 Asistente, 20 Infirmiere, 7 Îngrijitoare, 41 Personal auxiliar)

Timiș –Total 2 (1 Medic, 1 Personal auxiliar)

Vrancea –Total 2 (2 Medici)”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus