Luni,
15.08.2022
Cer Senin
Acum
20°C

O asistentă la Spitalul Județean, din cadrul secției Obstetrică-Ginecologie, este infectată cu coronavirus

O asistentă la Spitalul Județean, din cadrul secției Obstetrică-Ginecologie, este infectată cu coronavirus

O asistentă din cadrul Spitalului Județean Sibiu, din cadrul secției Obstetrică-Ginecologie, este internată și primește tratament, după ce testele au confirmat că a fost infectată cu COVID-19. Acesta este cel de-al doilea cadru medical infectat cu coronavirus, la Spitalul Județean.

Conform datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, o anchetă epidemiologică a fost desfășurată la Spitalul Clinic Județean, după ce o asistentă de pe secția Obstetrică-Ginecologie a fost confirmată cu infecție cu COVID-19.

Femeia este internată la momentul actual și primește tratament specific. În urma anchetei, au fost identificate 20 de persoane – contacte de rangul I (unul de familie și 19 din sistemul de sănătate) – cu care asistenta a intrat în contact.

Potrivit aceleiași informări, până în prezent nu au fost identificați suspecți. Față de contactul din familie s-a dispus măsura izolării la domiciliu cu monitorizarea zilnică prin medicul de familie a stării de sănătate, iar față de cei 19 contacți apropiați s-a dispus măsura izolării la domiciliu împreună cu toți membrii familiilor care locuiesc în aceeași locuință. Aceștia din urmă au fost testați pentru infecția SARS-CoV-2, iar până în prezent au sosit 14 rezultate, toate fiind negative.

Contacții de rangul II fac parte tot din sistemul medical, aceștia fiind triați epidemiologic și termometrizați la intrarea și ieșirea din tură, arată specialiștii Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Nu s-au înregistrat persoane simptomatice până în prezent din rândul contacților. Sursa menționează faptul că activitatea secției nu a fost afectată, aceasta desfășurându-se normal.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Inspectorul Javert

Acum 2 ani

Întrun dcumentar ,despre covid 19 ,pe care l-am urmărit la tv. se spunea, că 90 % din cazurile în care personalul medical se infectează cu acest virus ,nu are legătură cu activitatea din spital. Având informații despre experiența altora mă gândesc că poate noi am putea face ceva şi să evităm infectările accidentale din viața privată a personalului medical.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 ani

Dacă 80% dintre contaminați sunt asimptomatici cât de sigură este “ trierea “ prin termometrizare ?
Raspunde

Ionica

Acum 2 ani

asa baieti, bagati stiri. panicati lumea. cadrele medicale infectate. sa aruncam si cu pietre in ei, nu? va lipseste decenta cu desavarsire.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus