Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
1°C

32 de sibieni din sistemul de sănătate, infectați cu noul coronavirus. Situația pe spitale și secții

32 de sibieni din sistemul de sănătate, infectați cu noul coronavirus. Situația pe spitale și secții

Direcția de Sănătate Publică a transmis astăzi situația la zi a persoanelor infectate cu SARS CoV-2 în județul Sibiu, în rândul persoanelor din sistemul public de sănătate. Conform acestor date prezentate de Prefectura Sibiu, în total sunt 32 de doctori și asistente.  Cei mai mulți sibieni infectați sunt la Spitalul Clinic Județean – 22, mai sunt trei persoane la Serviciul de Ambulanță și un asistent la Spitalul CF. Situația pe spitale și secții:

În cadrul SCJU Sibiu, sunt confirmate pozitiv 28 de persoane după cum urmează:

  • Secția de Gastroenterologie: 2 medici, 7 asistenți, 6 personal medical auxiliar
  • Secția ATI: 2 asistenți, 2 personal medical auxiliar
  • Secția Medicală I: 1 personal medical auxiliar
  • Secția Medicală II: 2 medici, 1 asistent, 1 personal medical auxiliar
  • Ginecologie: 1 asistent
  • Diabet: 1 asistent
  • Personal nemedical: 2 persoane
În cadrul SAJ Sibiu sunt confirmate pozitiv 3 persoane după cum urmează:
  • 2 medici
  • 1 ambulanțier.
În cadrul Spitalului CF Sibiu este confirmat pozitiv 1 asistent.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Sibian SB

Acum 2 ani

Pai eu de cand tot insist, faceți teste! E f simplu, nu faci teste înseamnă ca te minti singur, iar asta duce la infectari care puteau fi evitate. Iar la categoria infectari, cei mai expusi in Sibiu cel putin (fapt deja dovedit), sunt medicii si personalul medical. V-ati laudat cu un nou record, 69 teste într-o zi, e absolut incredibil si penibil. Faceti minim 4-5 sute pe zi, minim deci, la toate categoriile expuse si sensibile la extinderea epidemiei (personal medical, politisti, curieri, funcționari, jandarmi, vânzători marketuri si alimentare, pompieri, etc) testați fiecare la fiecare 7-10 zile, iar in felul acesta ii veti depista repede si ii veti izola si trata în prima săptămână (ca Germania). Asa veti stopa pandemia si mai mult de atat, tratând f repede veti salva si vieți. Faceți teste, altfel sa răspundeți penal toti factorii de decizie din Sibiu!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bogdan

Acum 2 ani

Personal medical testat la 7-10 zile in Germania? Cine v a spus chestia asta ca mor de curuozitate
Raspunde

Erlkonig

Acum 2 ani

Personalul medical e testat in Germania la fiecare 7 zile, cf. procedurii publicate pe site-ul RKI (Robert Koch Institut)
Raspunde

Bogdan

Acum 2 ani

Eu sunt medic in Germania și nu am fost testat niciodată. Conform realității.
Raspunde

Bogdan

Acum 2 ani

Poate personalul din sectiile cu COVID pozitivi. Poate.
Raspunde

Dan

Acum 2 ani

Spitalele sunt in subordinea consiliului judetean. Acolo majoritari sunt cei de la PNL, in frunte cu Campean Daniela. Au politizat tot, pe administrativ sunt toti lipitorii de afise si membrii de partid PNL, iar managerii de spitale sunt jalea lumii. Cand ai oameni de genul asta nu te miri de rezultate. Asta e PNL Sibiu, felicitari! Avem cadre medicale imbolnavite si oameni morti de Covid.
Raspunde

Cosmin

Acum 2 ani

Asa se intampla cand pui oameni incompetenti in functii publice. Daniela Campean la consiliul judetean a aratat ce poate, doctori imbolnaviti lipsa de echipamente. Noroc cu o firma privata ca a donat un aparat de teste. Campean cu toti pnlistii sibieni bagati in functii la spital nu e in stare nici sa faca testele pt Covid
Raspunde

Hippocrates

Acum 2 ani

cum drac cadre medicale super scolite se contamineaza si bietele caserite din super malluri nu au nici pe dracu ! Enigmatic - sau ? Explicati va rog !
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

@hippocrates, e f simplu, spitale vechi, aerisire proasta, pacienti infectati (cu o cantitate mare de virus, se zice ca si acest aspect contează), pacientii stau acolo tot timpul si asupra cărora personalul medical intervine de mai multe ori pe zi. Difera mult factorii din spital fata de un lidl. Dar oricum, au sanse mari de infectare si vânzătorii din marketuri, unii nici macar nu au măști. Oricum ar fi, trebuie facute sute de teste zilnic, in tot judetul, la toate categoriile de oameni expuse infectarii si răspândirii infecției.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

@Redactie, va rog sa imi postati toate comentariile. Mulțumesc
Raspunde

blabla

Acum 2 ani

Comentariile se updateaza de 2-3 ori pe zi, trebe rabdare. Oricum, ca sa fiu putin rau, comentariile tale sunt destul de repetitive, desi nu gresite: "Nu se testeaza destul, eu v-am spus, v-am spus ca trebuie testat, sa vedeti ce nenorocire o sa fie" .... :-)
Raspunde

Gheo Felinaru

Acum 2 ani

ce dai ?
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Comentariu nepublicat, il mai postez o data. Prietene Bogdan, noi ne laudam cu 69 teste pe zi intr-un judet cu aproape 400mii oameni, ne laudam cu 3-4 mii testari zilnice într-o tara cu 15-16 mil. Germania face din cate știu catre 100mii zilnic. Asta e ideea, nu daca ei testează sau nu personalul medical la 10 zile. Da, probabil ii testează la 7 zice cum zice Erlkonig, poate si mai des daca dau semne de corona. Deci ideea de baza este cea ca trebuie ca autoritățile sa înțeleagă ca trebuie sa faca teste multe, zilnic, indiferent cat costa unul. Au doar de pierdut daca nu înțeleg si nu testează. Ca sa ii salvezi viata omului, trebuie sa il depistezi f repede si sa il izolezi si sa te ocupi de el din primele zile. La noi se ocupa de cei simptomatici dupa 10-12-15 zile dupa ce omului ii apar simptomele, apoi ii duc la spital, acolo oamenii mor in primele 2 zile (mulți in Sibiu au murit acasa sau in ambulanta), iar rezultatul testului vine dupa ziua decesului. Total inadmisibil!!! Faceti teste ca sa salvati vieti! Si cui faci? Pai categoriilor amintite de mine mai devreme, adaugam acolo si absolut toti pacientii din toate spitalele județului. Si da, la 7-10 zile, la toti.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Lasa amice, comentarii repetitive, asta e. Repetam pana cand autoritățile încep sa priceapă ca noi cetatenii ii punem in funcții, ca noi cetatenii ii platim si ca grija lor trebuie sa fim noi cetățenii. Ai priceput si tu sper.
Raspunde

sibian

Acum 2 ani

Cei din Cisnadie trebuiau imediat testati , stai in carantina dar testat , dupa 7 zile testat iar , cei care sunt pozitivi la spital direct. Cand ai simptome evidente il testezi sa ce ? Degeaba aparatul medical face eforturi supra omenesti daca nu este ajutat de cei din linia 2. Cei care decid sunt tot politicieni ? Daca da , atunci nu ma mai mir de nimica , daca nu este si mai trist .Faceti teste peste teste !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus