Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Primăria Sibiu achiziționează dispozitive pentru măsurarea temperaturii corporale pentru elevii din școli și licee care se reîntorc la cursuri

Primăria Sibiu achiziționează dispozitive pentru măsurarea temperaturii corporale pentru elevii din școli și licee care se reîntorc la cursuri

“Elevii din anii terminali, a 8-a și a 12-a, vor relua cursurile din data de 2 iunie și apoi vor susține examenele. Mai multe unități de învățământ au solicitat Primăriei să achiziționeze termoscannere pentru măsurarea temperaturii corporale a elevilor, ca măsură suplimentară de prevenție. Dat fiind faptul că această achiziție nu se poate face din fondurile unităților de învățământ provenite din costul standard per elev alocat de Ministerul Educației, am decis să le achiziționeze Primăria Sibiu. Vom cumpăra câte un termoscanner sau două pentru fiecare din cele 35 de școli și licee care va relua cursurile, în funcție de numărul de elevi care se reîntorc la ore. Utilizarea acestor dispozitive va completa celelalte măsuri de siguranță, precum purtarea măștilor și a mănușilor. De asemenea, am verificat ca toate unitățile de învățământ să aibă mijloacele financiare pentru achiziția de dezinfectanți, săpun și prosoape de unică folosință”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Dispozitivele avute în vedere sunt termometre cu infraroșu, care măsoară temperatura corpului de la o distanță de 5-10 cm, dotate cu alarmă audio la depășirea pragului de temperatură de 37,2°C.

Achiziția se va desfășura prin SICAP de către serviciul public care administrează clădirile unităților de învățământ.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus