Joi,
01.12.2022
Innorat
Acum
3°C

La burgerul lăudat, du-te cu plasa

La burgerul lăudat, du-te cu plasa

După atâtea luni de mâncat „la pachet” a venit și clipa liberării. S-au deschis în sfârșit terasele, farfurii în loc de cutii de carton, furculițe de inox în loc de plastic și chelneri care să te servească. Vis, „azi mânânc în oraș”. Ăsta a fost planul în dimineața frumoasei zilei de joi. Știți cu socoteala și cu târgul, nu? Pentru că mă aflu într-un permanent sindrom Stockholm cu covidul, gândurile războinice de cu dimineață s-au transformat în aceeași poveste, ceva la pachet. Să nu dau vina pe coviduț, că numai și numai eu sunt de vină. Poftele, ca să fie cât de exactă se poate descrierea.

Căutam pe net ceva noutăți în peisajul horeca din Sibiu, că poate după atâtea luni de pauză o fi apărut ceva nou prin oraș, și mi-a sărit în ochi site-ul Just eat it. Îmi aduc aminte că am fost acolo acum 3 sau 4 ani și am găsit o cantină foarte drăguț decorată, cu mâncare foarte gustoasă, fără să fie ceva tare fițos și fandosit. Știu că am mâncat atunci spanac, ceva ce nu prea găsești prin meniurile restaurantelor din oraș. Însă nu pentru spanac m-am oprit de data asta ci pentru că mi s-a părut foarte curios faptul că acea cantină pe care o știam eu servește astăzi burgeri și, următorul nivel, wrap-uri. N-am refuzat în viața mea două lucruri, paharul de pălincă și burgerul, nu era să stricăm tocmai acum recordul. Prin urmare, am luat la scanat opțiunile. Din cele 5 tipuri de burgeri am ales doar două, un Angus crunchy burger și un chicken burger, câștigător la mustață în competiția cu Pulled pork hermosa burger, care însă nu are de ce să se îngrijoreze, pentru că după experiența avută cu siguranță o să le calce pe urmă fraților săi în lunga călătorie spre sucurile gastrice. Pe lângă cei doi burgeri, pentru că aveam mai multe guri de hrănit și, din nou, de poftă, am luat și două wrap-uri, un Caesar Chicken Wrap și un Yammy jumbo shrimp wrap.

M-am grăbit cât am putut spre casă, ca să le putem degusta corespunzător. Calde, și anume. Am început cu cel de pui, la cererea publicului degustător și aici vine o paranteză, pentru că se aplică și la burgerul de vită. Cum, de unde, nu știu, probabil e un secret păstrat foarte bine. Dar papilele mele gustative au acordat direct locul I în comuna noastră cibiniană chiflei acestor burgeri. Pe cuvânt că aș încerca-o goală, fără sos, fără carne, însoțită doar de semințele care o decorează. Crocantă în exterior, pufoasă în interior, e chifla perfectă pentru un burger. Cel de pui a dispărut în câteva secunde după ce l-am pozat, am prins și eu un sfert, cât să pot scrie în cunoștință de cauză. Am mâncat mai bun, nu zic nu, dar prinde podiumul fără niciun fel de grijă. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost că șnițelul delicios e prins între două straturi de legume, salată sub, varză roșie și castraveți murați deasupra. O îmbucătură cu de toate, în limbaj de cartier. Și tot ca un mare plus, sosurile sunt absolut demențiale, și cele din preparate, dar și cele care vin alături. Am încercat un sosul casei și unul de brânză atât de bune încât mi-a părut rău când s-au terminat cartofii.

Următorul, cel de vită. Aici am apucat să mânânc o jumătate și nu am nimic să îi reproșez. Carnea prăjită perfect, foarte echilibrat, sosul pus cu măsură ca să nu te trezești cu el în poală, foarte bun.

Cu ¾ dintr-un burger în stomac am simțit că e cazul să mânânc și eu ceva, așa că am atacat wrap-ul cu pui. Sincer, l-am ales ca să îl fac de rușine, că e prima salată transformată într-un wrap descoperită de mine în Sibiu. Mă și gândeam deja cum o să scriu că e un wrap de pâine învelit în pâine. Capra-n grâu, că mi-a dat maxim peste nas combinația. Da, pare ciudat să mânânci crutoane învelite într-o lipie, dar credeți-mă, o să vă surprindă. E foarte fresh, crocant, gustarea perfectă dacă ești genul care se dă în vânt după salate.

Wrap-ul cu creveți o să mă facă să revin la restaurantul de pe Dumbrăvii. Mi-aș fi dorit să iau mai mult de două mușcături din cel adus acasă. L-am ales din meniu în primul rând pentru că e singurul sandwich cu creveți din oraș, din câte știu eu (aștept jihadul în comentarii dacă se mai găsește pe undeva), iar în al doilea rând pentru că baza e pico de gallo salsa, unul dintre aperitivele mele de suflet, executat de nenumărate ori în bucătăria proprie. Nu i-am „prins” nici aici, salsa e executată perfect, legumele super fresh, iar combinația cu creveții funcționează de fiecare dată.

Toată povestea costă 99 de lei și pot să zic că a meritat fiecare leuț, mai ales că a hrănit 4 persoane. Probabil că în ziar n-o să mai citiți curând de ei, dar eu o să trec pe Dumbrăvii ceva mai des decât până acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4128

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Armin Vanburescu

Acum 2 ani

Noi, sibienii adevarati, avem neveste, nu mergem sa mancam in vecini! Daca nu sunt in stare sa faca niste feluri traditionale, nu le luam nici sa fie frumoase cu crengi! In schimb, daca stiu sa faca mancaruri ca la bunica, pot sa fie si boante, ca nu mai conteaza! Iubirea trece prin stomac, ca toti o avem mare!
Raspunde

Bibo Bibo Adi

Acum 2 ani

Inca nu s-a schimbat nimic fata de acum 2 luni ! Terminati o data cu mancatul in oras ! Va expuneti inutil riscului de a contracta Covid ! Asa au facut in Suedia si au luat-o de la inceput ! In prinele zile un bolnav e asimptomatic, daca lucreaza la Burger in bucatarie oare cati infecteaza ? Musta a atras atentia azi dimineata mai ales in privinta restaurantelor.
Raspunde

Caciuc Mihai

Acum 2 ani

Citind articolul am constatat ca in afara "sosurilor dementiale" mai "dementiala" a fost ideea autorului de a garnisi articolul cu o multime de expresii pe care majoritatea cititorilor nu le inteleg. Suntem totusi in ROMANIA si vorbim limba romana, inclusiv in restaurante!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus