Vineri,
10.07.2020
Cer Senin
Acum
27°C

Trei elevi sibieni susțin etapa specială a Evaluării Naționale

29 Iunie 2020 11:36

Trei elevi sibieni susțin etapa specială a Evaluării Naționale

Astăzi, 29 iunie, are loc etapa specială a Evaluării Naționale, cu proba la Limba și Literatura Română. În județul Sibiu trei elevi susțin acest examen.

Marţi, 30 iunie, se desfăşoară proba la Matematică, iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate se vor  afișa  joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Ministerul Educației și Cercetării pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 29 iunie - 2 iulie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 3 iulie, între orele 8:00 -14:00.

Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

La nivel național 216 absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris la această etapă specială a Evaluării Naționale.

Sursa foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Cultură, Social
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Marcel Ioan

Acum 1 săptămână

Pana si tanti asistenta care ia temparatura are nasul scos din masca... Halal exemplu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus