Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
0°C

VIDEO: Flash mob pentru Denisa. Fetița de doar 9 ani are nevoie de ajutor pentru ca viața să-i fie salvată în străinătate

VIDEO: Flash mob pentru Denisa. Fetița de doar 9 ani are nevoie de ajutor pentru ca viața să-i fie salvată în străinătate

Denisa este o fetiță de doar 9 ani, elevă în clasa a III-a A, la Școala Gimnazială „Regina Maria” și care la începutul acestei veri a fost diagnosticată cu Tumora Askin - Sarcom Ewing. Mai exact, Sarcom Ewing de perete toracic antero superior drept, un tip de tumoră malignă rară. Fata are nevoie de 100.000 euro pentru a fi operată în străinătate și să poată trăi.

Toți cei care o cunosc spun despre Denisa că este un copil extrem de vesel, activ, mereu cu zâmbetul pe buze și foarte prietenoasă. Acum ea și familia ei trec prin momente dificile, fetița fiind nevoită să lupte pentru viața ei. În acest moment fata se află internată în spital, la Cluj și are nevoie de bani pentru a putea fi tratată în străinătate.

„Denisa este colegă de clasă cu fetița mea. Este o fetiță de 9 ani, preocupată de școală, joacă și este mereu cu zâmbetul pe buze. Noi suntem o clasă foarte unită, clasa Albinuțelor a d-nei Mohanu. Denisa a venit la noi în clasă la începutul anului trecut, dar s-a atașat foarte repede de colectiv și noi de ea. De câte ori au fost evenimente la noi în clasă sau am participat la concursuri unde aveam nevoie de voturi, Deni era cea care se mobiliza, făcea afișe și le lipea pe stâlpi, pentru a fi sigură că strângem numărul câștigător de voturi. Un astfel de copil frumos este. Boala de care suferă este o boala rară și poate fi operată doar în afara țării. Cu toate că momentan este internată, abia așteaptă să înceapă școala și să-și revadă prietenii, colegii și pe doamna învățătoare. Are un drum lung și greu de parcurs, dar îi putem fi alături. Are nevoie de sprijin financiar. Haideți să o ajutăm să revină în banca ei, alături de colegii ei! Orice ajutor, cât de mic contează!”, scrie Patricia Corcoveanu, una dintre persoanele care s-a implicat activ în campania de strângere de fonduri pentru Denisa.

Flash mob pentru Denisa

Ieri, 19 Septembrie, colegii Denisei au organizat pe terenul de volei din Parcul Valea Aurie un eveniment de strângere de fonduri. Părinți, prieteni, profesori și elevi s-au adunat pentru a dansa împreuna pentru fată, sub îndrumarea Silviei de la 24-FIT Aerobic-Fitness Sibiu.

„Întâlnirea a fost plină de energie, bucurie și speranță, pentru că cei mici își doresc enorm să o aducă pe colega lor cât mai repede la școală. Momentan, Denisa participă online la ore și are parte de tot sprijinul colegilor și cadrelor didactice”, spun organizatorii evenimentului.

Tratamentul și operația în străinătate necesită o sumă de 100.000 euro, iar comunitatea locală a organizat deja diverse acțiuni de strângere de fonduri. În cadrul evenimentului de ieri, colegii de clasă au reușit să strângă peste 2.000 euro și promit să nu se lase până nu vor avea toți bănuții.

Vor urma și alte evenimente pentru Denisa

Mai multe persoane s-au mobilizat pentru vesela fetiță de clasa a III-a și vor organiza, în continuare, evenimente de strângere de fonduri. Astfel, astăzi, 20 septembrie, de la ora 15.00, în Campingul din Pădurea Dumbrava are loc o clasă de stretching cu beneficii pentru sănătatea noastră. Donațiile pentru această clasă vor fi parte din suma necesară tratamentului Denisei. Evenimentul este organizat de Melinda Streza și Diana Iulia Toma. 

„Vă asteptăm în număr cât de mare pentru că știm că împreună uniți în iubire, lumină și credință putem face minuni!”, scriu organizatorii.

De asemenea, vineri, 25 septembrie Simona Boromiza va organiza ateliere de pictură pentru copii. Numărul maxim este de opt copii în grupă, pentru a respecta normele sanitare impuse. Programul este de la 15.00 la 17.00, grupa 1 și 18.00 - 20.00, grupa 2. Materialele sunt puse la dispoziție de organizatoare. Suma de 50 de lei/copil aferentă înscrierii se va depune direct in contul mamei Denisei!
„Cei înscriși vor primi in privat detalii legate de normele de siguranță! Haideți să facem bine! Denisa merită sprijinul nostru si il va avea, sunt sigură de acest lucru!, a scris în descrierea evenimentului Simona Boromiza. 

Toți cei care doresc să acorde un sprijin pentru Denisa și familia ei, o pot face folosind informațiile de mai jos.

Ajută-ne și tu să o ajutăm pe Denisa:
IBAN BT:
RO70BTRLRONCRT0148547301
Beneficiar Tufis Cindrea Simona Alina
IBAN ING :
RO76INGB0000999910696994

Beneficiar Tufis Cindrea Simona Alina
PayPal - simona.cindrea@gmail.com

Donații și sponsorizări se pot face și în cadrul Asociației Mâini Unite și Crucea Rosie Sibiu.

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus