Miercuri,
21.10.2020
Innorat
Acum
13°C

Din 161 de persoane care primesc ajutor social în Sibiu, doar 4 s-au prezentat la muncă

24 Septembrie 2020 10:17

Din 161 de persoane care primesc ajutor social în Sibiu, doar 4 s-au prezentat la muncă

Municipiul Sibiu este unul din orașele cu cele mai puține familii sărace, însă aceștia nu dau dovadă de foarte multă hărnicie. Conform unei informări a Primăriei Sibiu, în evidențele Direcției de Asistență Socială figurau la data de 31 august un număr de 349 de beneficiari de ajutor social, din care 161 sunt titulari, familii și persoane singure.

Din datele lunii august reiese că din acești 161 de titulari, care aveau obligația de a efectua activități și lucrări de interes local,  doar 43 persoane puteau presta munci în folos comunitar conform prevederilor legale. Iar din cei 43, doar patru persoane s-au prezentat pentru a efectua aceste ore de muncă.  ”34 de persoane au prezentat acte medicale din care a rezultat incapacitatea temporară de muncă, iar în cinci cazuri a fost suspendat ajutorul social din cauza neîndeplinirii obligației”, anunță Primăria Sibiu.

Ce ar trebui să muncească

Pentru prestarea orelor de muncă de către persoanele majore apte de muncă beneficiare de ajutor social, Primăria Sibiu a stabilit prin HCL  15/2019, următoarele activități: asigurarea curățeniei la sediul Cantinei Municipiului Sibiu; asigurarea curățeniei la sediul Adăpostului de Noapte Sibiu; întreținerea grădinii aparținând Căminului pentru Persoane vârstnice; manipularea / distribuirea de ajutoare în cadrul programului POAD; ecologizarea padocurilor de câini în cadrul Serviciului Public de Gestionare a Câinilor fără Stăpân Sibiu, întreținerea plantelor din seră, transportul și depozitarea resturilor vegetale rezultate în urma acestor lucrări  în cadrul Serviciului Public de Administrare Parcuri si Zone Verzi.

Minim 11 ore de muncă pe lună pentru ajutor social

Numărul de ore pe care o persoană este obligată să îl presteze lunar pentru sume acordate ca ajutor social, se calculează pe baza unei formule de Legea nr.416/2001 privind venitul minim garantat și H.G. nr.50/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare.

De exemplu, o persoană singură beneficiară de ajutor social trebuie să presteze un număr de 11 ore acțiuni sau lucrări de interes local/lună, o persoană aptă de muncă din familia beneficiară de ajutor social formată din două persoane trebuie să presteze un număr de 19 ore, iar o persoană aptă de muncă din familia beneficiară de ajutor social formată din 3 persoane trebuie să presteze 27 ore acțiuni sau lucrări de interes local/lună.

 

Vizualizari: 893

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus