Miercuri,
23.06.2021
Partial Noros
Acum
28°C

Cum să alegeți cel mai bun nume de domeniu pentru blogul dvs. WordPress

Cum să alegeți cel mai bun nume de domeniu pentru blogul dvs. WordPress

Un nume de domeniu bun este unul dintre numeroşii factori importanţi ai funcţionării unui website de succes. Este modul în care oamenii îşi amintesc de dvs., fiind parte a strategiei de branding. Prin urmare, Cum ştiţi ce nume de domeniu să alegeţi pentru blogul dvs. WordPress?

A avea un nume de domeniu bun şi atractiv poate face diferenţa atunci când vine vorba despre implicarea publicului ţintă. Iata cateva sfaturi pentru ca dvs. să alegeți cel mai bun nume de domeniu pentru blogul dvs. WordPress.

1. Alegeţi extensia potrivită

Gândiţi-vă la orice website cunoscut. Multe utilizează un domeniu cu extensia .ro, nu este aşa? Deşi există multe extensii de nume de domeniu diferite, nu toate se potrivesc, în orice situaţie.

Cel mai adesea, oricine incearcă să ajungă la dvs. va tasta numele blog-ului dvs. WordPress iar apoi va adăuga un .ro la sfârşitul acestuia.

Ca regulă, vă recomandăm să alegeţi un nume de domeniu cu extensia acelei ţări în care vă veţi desfăşura activitatea (.ro pentru România, .de pentru Germania, .it pentru Italia, etc.). Sau puteţi lua în considerare noile extensii de domenii, care includ chiar şi extensia .blog (dacă aveţi în minte crearea unui blog personal).

2. Utilizaţi cuvinte cheie

S-ar putea să nu puteţi utiliza întotdeauna un cuvând cheie în numele dvs. de domeniu, însă dacă puteţi, nu ezitaţi. Un cuvânt cheie nu doar va explica despre ce e vorba în Blog-ul dvs. WordPress, însă vă va ajuta şi când vine vorba de optimizarea pentru motoarele de căutare.

Internetul este plin de generatoare de cuvinte cheie care vă pot ajuta să veniţi cu alternative pentru numele dvs. de domeniu. Iar unele pot fi chiar mai bune decât ideea dvs. iniţială. Google Ads, de exemplu, deţine unul dintre cele mai populare generatoare de cuvinte cheie gratuite pe Internet: Keyword Planner (sau Planificatorul de cuvinte cheie), fiind unul dintre numeroasele instrumente pe care le obţineţi atunci când vă creaţi un cont Google. Prin introducerea termenului de căutare, a websitului sau a cuvântului cheie, veţi vedea o listă de cuvinte relevante şi căutările sale lunare medii.

3. Alegeţi un nume de domeniu pentru blogul dvs. diferit de cele existente deja

Înainte de a alege numele domeniului, asiguraţi-vă că acesta nu este utilizat deja si ca nu există unul similar, înregistrat de către o companie. Verificaţi drepturile de autor şi marca înregistrată în cazul în care aveţi dubii. În caz contrar numele de domeniu ar putea ajunge să vă coste trafic pierdut, vânzări reduse, amenzi legale, confiscarea domeniului. Puteţi verifica dacă un nume reprezintă deja o marcă înregistrată în Global Brand Database, care cuprinde date din mai multe surse naţionale şi internaţionale, iar căutarea poate fi făcută după text sau imagine.

Ar fi înţelept de asemenea să achiziţionaţi şi alte extensii de domeniu diferite odată ce aţi obţinut versiunea .ro sau .com a domeniului dorit. Acest lucru va împiedica crearea de afaceri similare, în privinţa numelui şi conţinutului websitului. Ulterior, dacă veţi avea succes, acesta ar fi un motiv de îngrijorare, pentru că cineva ar putea utiliza sufixul .net şi să câştige bani de pe urma succesului dvs. în timp ce probabil vă fură traficul.

4. Evitaţi cratimele şi numerele în denumirea domeniului pentru blogul dvs. WordPress

Pentru ca numele dvs. de domeniu să fie uşor de ţinut minte, nu trebuie să includeţi numere în acesta. Folosirea unui numar va genera confuzie - se scrie cu litere sau cifre?  Este vorba de un "7" sau de "şapte"? Eliminati îndoiala şi nu utilizaţi numere în numele dvs. de domeniu.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru cratime. Problema în cazul cratimelor este că oamenii nu ştiu exact unde să le pună. Iar dacă povestiţi cuiva despre uimitorul dvs. blog WordPress nu aţi dori să daţi o adresa formată dintr-un cuvânt, apoi o cratimă, apoi alt cuvânt şi altă cratimă... Nu numai că este greu de pronunţat, însă este foarte probabil că au încetat să mai acorde atenţie după a doua sau a treia cratimă din numele dvs. de domeniu.

Sunt discutabile numele de domenii scrise cu diacritice introduse de ROTLD care nu sunt o opţiune fezabilă. Poate fi destul de dificil de tastat un cuvânt precum "ţărăncuţa.ro" sau orice alt cuvânt cu multe diacritice. Totul depinde de context şi e bine să ştiţi că un domeniu cu diacritice, de ex. găzduireweb.ro este diferit de domeniul fără diacritice gazduireweb.ro.

5. Alegeţi nume de domeniu scurte, simple şi la subiect

Un nume de domeniu nu trebuie să fie prea complex sau complicat. Cel mai bine este ca acesta să fie scurt şi simplu. Iar aceasta, pentru că este mai uşor de ţinut minte.

Cu cât un nume de domeniu este mai lung, cu atât mai mare şansa ca acesta să fie pronunţat greşit sau scris greşit. Dacă ne gândim la websituri de succes, precum Google.com, Yahoo.com, Amazone.com, Apple.com, etc., toate acestea sunt alcătuite dintr-un singur cuvânt, uşor de tastat şi de reţinut. Dacă brandul dvs. are mai multe cuvinte, puteţi utiliza o abreviere ca nume de domeniu (ex. bsria.com care este o abreviere a numelui companiei Building Services Research and Information Association).

Nu in ultimul rând, alegeţi un nume de domeniu pentru blogul dvs. WordPress care să fie relevant pentru activitatea dvs., încă de la auzul sau vizualizarea lui. Astfel, veţi sugera vizitatorilor cu ce vă ocupaţi chiar înainte de a vă vizita websitul, iar stârnirea interesului vă pot aduce vizite pe blog.

Nu aşteptaţi prea mult!

Atunci când vine vorba de înregistrarea unui nume de domeniu, trebuie să acţionaţi rapid. Nu aşteptaţi o săptămână, nici chiar câteva zile pentru a cumpăra domeniul, mai ales dacă este unul bun. Indiferent că doriţi să începeţi un blog nou sau faceţi o schimbare a numelui de domeniu, asiguraţi-vă numele şi înregistraţi domeniul înainte ca altcineva să o facă înaintea dvs.

 

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus