Sâmbătă,
28.11.2020
Innorat
Acum
-2°C

Angajații Spitalului Județean Sibiu la limita răbdării: denunță stres la locul de muncă și venituri tăiate

26 Octombrie 2020 19:06

Angajații Spitalului Județean Sibiu la limita răbdării: denunță stres la locul de muncă și venituri tăiate

Nemulțumiri tot mai mari printre angajații Spitalului Județean Sibiu. Aceștia ridică problema stresului în care lucrează cumulat cu venituri mai mici încasate în ultima lună și spun că oricât și-ar spune problemele, acestea nu sunt rezolvate. Conducerea spitalului argumentează, însă, că veniturile mai mici sunt din cauza unor sporuri care nu sunt permanente.

O angajată a Spitalului Județean a luat legătura cu reporterii Turnul Sfatului pentru a-și striga nemulțumirea cu privire la stresul în care lucrează și la faptul că ultimele venituri încasate au fost mai mici cu 500 de lei față de salariul pe care îl lua de ani de zile. Angajata susține că situația ei nu este singulară, veniturile mai multor cadre medicale fiind micșorate.

„Deși am o lună întreagă lucrată am luat salariul cu 500 de lei mai puțin de cât îl luam până acum. Ni s-a spus că sporul COVID ni s-a tăiat cu 5%, pentru că șefii spitalului vor să dea acest spor diferențiat, pe secții, dar scăderea, în cazul meu, nu are legătură cu acest spor. Am colege care lucrează de 30 sau 40 de ani în spital și s-au trezit și ele cu veniturile tăiate. Vorbesc de salariul meu pe care îl iau de mai mulți ani de zile. Sunt mai multe persoane care s-au trezit cu veniturile tăiate. Problema este la nivel de spital. Explicații nu ni s-au dat. Ne tot aruncă în față sporurile, dar nu asta este problema, pentru că eu am luat acești bani până acum, chiar și cu concedii medicale. Până acum nu a fost această problemă și oricât aș întreba nu mi se dă un răspuns clar”, spune angajata.

De asemenea, aceasta atrage atenția și asupra stresului în care lucrează.  

„Banii ni s-au tăiat, în schimb pretențiile sunt foarte mari, iar protecția COVID este zero. Eu mă îmbrac până la genunchi, de la genunchi în jos sunt tot hainele mele. Avem doar o mască pe care o ținem opt ore. Nu avem pauze nici de zece minute. Ni s-a spus că pauzele le avem acasă, iar condițiile de lucru sunt minime. Suntem terorizați și ne descurcăm cum putem ”, spune angajata.

Nu este singura care menționează de condițiile de lucru din spital. Un mesaj am primit și pe adresa redacției.

„Sunt angajată la SCJU SIBIU și avem nevoie de ajutor. Nu mai știm la cine să apelăm. De când a preluat domnișoara Coldea conducerea spitalului lucrăm în stres continuu. Suntem mai rău ca la închisoarea. Din cauza asta m-am hotărât să apelez la ajutorul dumneavoastră poate ne ajutați publicând articole cu ce se întâmplă în spital. Nu știu dacă aveți voie să intrați în spital ca să vedeți în ce condiții lucrăm”, a scris cealaltă angajată.

Conducerea spitalului: În veniturile angajaților nu s-a mai regăsit sporul pentru condiții de pericol deosebit

Managerul spitalului Liliana Coldea a răspuns solicitărilor ziarului Turnul Sfatului cu privire la reducerea veniturilor cadrelor medicale. Aceasta spune că veniturile micșorate s-ar datora unor sporuri care nu sunt permanente.

Mai jos puteți citi integral răspunsul primit de la spital.

„Salariile de bază al angajaților SCJU Sibiu nu pot fi reduse și nici nu a fost reduse pentru niciun angajat. Eventualele diferențe la nivelul venitului net sunt cauzate de sporurile nepermanente, raportate la timpul efectiv lucrat, cum ar fi spor pentru condițiile de muncă, spor pentru lucrul în ture,  spor pentru lucrul în zilele de sărbători legale etc.. Acestea diferă de la lună la lună.

Mai mult, conform articolului 8 din Ordinul  Ministerului Sănătății 1070/2020, sporul pentru condiții de pericol deosebit s-a acordat până la data de 14 august 2020 inclusiv. Astfel, ținând cont de faptul că în luna octombrie au fost plătite salariile pe luna septembrie, în veniturile angajaților nu s-a mai regăsit acest spor”.  

Sursa Foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

6 comentarii

Adriana Stefanescu

Acum 1 lună

Colegele mele au dreptate,nu avem materiale,dezinfectante,masti suficiente,nu suntem protejati cum trebuie,plus doamna Coldea se crede stapana de sclavi.De ce nu spune si cum o tine pe mama ei de 3 luni in spital si ii terorizeaza pe colegii de pe ATI neuro?Bani taiati,vouchere de vacanta lipsa,sa nu mai vorbim de conditiile de stres in care se lucra.
Raspunde

Ionuț Tecsa

Acum 1 lună

Buna ziua,opinia dv de ce nu o faceți publica sub anonimat. Toată lumea tace,de ce?? Sunteți pe tarla la sapa,sclavi?? Prindeți curaj...voi sunteți niște salvatori care meritați atenție și drepturile care vi se cuvin
Raspunde

Ion Ion

Acum 1 lună

Dar cand Dragnea v-a marit substantial salariile, de ajunge sa castige o asistenta mai mult decat un inginer, si un medic trece lejer de 4000-5000 euro net, era bine! Cand ati dat iama si ati cumparat toate casele din Sibiu, era bine, nu ? Cand ati ridicat artificial preturile in oras, si in tara, nu a comentat nimeni! Cand aveti salarii mai mari decat in privat, e bine, nu ? La munca, sa vedeti ce inseamna valoarea banului! Sa vedeti cu fraierii din privat se chinuie pt fiecare RON ! La munca !
Raspunde

Anca Ganj

Acum 1 lună

Rusine! Hater nenorocit!
Raspunde

Livia Padure

Acum 1 lună

Nu doar c-o tine pe mama ei acolo. Acolo dormea si domnișoara doctor. A luat aparat de dializa din secție pentru a l duce la neuro. Si la dializa s au reprogramat pacienții. Boierime ptr unii si sclavie ptr altii.
Raspunde

Valentina Cut

Acum 1 lună

Ne poate spune d.na manager de ce medicul de pe cardiologie() - urgenta- este obligat sa mearga sa o consulte personal pe mama de pe neuro? Stie d.na ca din cauza ei se moare cu zile in spital? Stresul este foarte mare, iar in plus d.na nu isi menajeaza deloc angajatii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus