Sâmbătă,
01.10.2022
Innorat
Acum
16°C

Primarul Astrid Fodor a participat la o întâlnire cu Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

Primarul Astrid Fodor a participat la o întâlnire cu Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

Marți, 3 noiembrie, primarul Astrid Fodor a participat la o întâlnire de lucru între reprezentații Asociației Municipiilor din România, Secretarul de Stat in Ministerul Finanțelor Publice, domnul Sebastian Burduja, și Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, domnul Ion Ștefan.

„Cel mai important subiect discutat a vizat cota din impozitul pe venitul global care revine de drept administrațiilor locale, respectiv menținerea acesteia la nivelul de 65% stabilit pentru anul curent. Astfel, s-a convenit necesitatea adoptării unui act normativ prin care să se modifice legislația în vigoare, fixându-se clar cota din impozitul pe venit pentru anul 2021. În caz contrar, există riscul revenirii, cel puțin până la aprobarea bugetului de stat pentru 2021, la cota de 41,75 %, prevăzută de legislația în vigoare” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Stabilirea unei cote cât mai mari din impozitul pe venit plătit de sibieni către bugetul de Stat înseamnă pentru Sibiu completarea veniturilor proprii ale Municipiului cu fonduri care vor fi utilizate pentru lucrări și servicii publice.

Principalele teme discutate în cadrul întâlnirii au fost:

  • Aprobarea Legii bugetului de stat pe anul 2021 care să intre în vigoare în ianuarie 2021, un aspect important pentru stabilirea din timp a bugetelor locale care depind de aprobarea Bugetului de Stat
  • Stabilirea prin Legea Finanțelor Publice Locale a cotei din impozitul pe venit ce revine administrației publice locale si eliminarea practicii de modificare a acestei cote anual prin Legile de aprobare a bugetului de stat din fiecare an.
  • Reglementări în domeniul amenajării teritoriului, urbanismului și autorizării executării lucrărilor de construcții. 

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Florica Brătoiu

Acum 1 an

In loc sa se ocupe de treburile din oras, care e asa cum e, dna primar merge la intalniri si cafele in pandemie! Vai nu ne mai facem bine!
Raspunde

Victor Craciunas

Acum 1 an

Cine se aseamaqna se aduna.Valoare Olguta+Astrid
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus