Cei mai mari crescători privați de cai pur sânge arab din România investesc milioane de euro într-un cartier de lux la marginea Sibiului

Partenerii de afaceri Sorin Popa și Marius Dumitrescu, proprietari ai Centrului Ecvestru Zorabia Sibiu – cel mai mare crescător privat de cai pur sânge arab din România, au demarat construcția unui proiect imobiliar de amploare la marginea Sibiului. În următorii ani, în Dealul Dăii, pe partea dreaptă a drumului județean Sibiu-Agnita, va lua naștere un nou cartier de case de lux, prețul unei locuințe fiind estimat la aproximativ 200.000 de euro.

Sorin Popa și Marius Dumitrescu sunt asociați în afaceri de mai bine de 20 de ani, dezvoltând în zona Sibiului diferite proiecte imobiliare, mansardări de blocuri și având chiar o carieră de piatră sau afaceri în domeniu HORECA. În ultimii cinci ani ei au investit complexul de echitație și agrement ”Zorabia” din Dealul Dăii. Aici cresc în prezent, pe o parte dintr-o suprafață totală de aproape 50 de hectare, în jur de 60 de cai, dintre care peste 50% sunt cai de rasă pur sânge arab.

Spre exemplu, puțină lume știe că la câteva minute de Sibiu trăiesc, în condiții deosebite, urmași direcți ai unor cai campioni mondiali, precum Bashir al Shaqab, QR Marc sau Magic Magnifique. Caii participă de-a lungul anului la diferite concursuri de specialitate, însă oricine poate să-i admire zilnic, complexul oferind în mod curent servicii de echitație, tururi ghidate și ieșiri în natură. Tot aici se organizează tabere pentru copii, cursuri de tir cu arcul și evenimente off-road. Deși efectele pandemiei sunt vizibile și în Dealul Dăii, proprietarii ”Zorabia” au planuri mari de viitor.

”Am simțit pandemia și o simțim cu toții. Este o perioadă grea pentru toată lumea. Dar asta nu ne sperie și nu ne face să ne schimbăm planurile pentru anul 2021, suntem într-o continuă dezvoltare și avem un plan un nou manej în cadrul complexului pentru că vrem să introducem la Sibiu nouă probă, working equitation, un parcurs pentru cal-călăreț în condiții de fermă, cu diferite obstacole, ceea ce-l va face puțin mai atractiv și palpitant pentru copii. În afara centrului de echitație, am demarat un nou proiect imobiliar de mare anvergură. Suntem convinși că ”Zorabia” va fi cel mai frumos cartier de case din zona Sibiului”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Sorin Popa, unul dintre proprietarii complexului.

Construcția cartierului ”Zorabia” a demarat în apropiere de punctul de belvedere din Dealul Dăii, într-o primă fază fiind prevăzute aici o sută de locuințe, însă în viitor planul este să se extindă până la 300 de case, fiecare având alocat un teren de peste 600 metri pătrați.

”Noi am alocat construcției cartierului de case undeva la vreo 20 hectare, însă în primă fază avem un PUZ făcut pentru șapte hectare, unde se vor construi o sută de case. Terenul aferent fiecărei case este de 660 de mp, iar casele au între 150 și 250 mp, în funcție de preferințele clientului. Toate casele sunt pe parter, cartierul o să aibă un regim scăzut de înălțime, fiind construit pe același aliniament și cu aceeași arhitectură. Termenele prevăzute sunt de un an de zile de la semnarea contractului și până în momentul de fază avem opt case începute. Prima fază a proiectului nostru prevede o sută de case, în următoarele etape urmând să ajungem la 300 de case. Nu este un proiect pe care să-l facem de azi pe mâine, lucrăm la el de câțiva ani și vrem să fie deosebit: are cea mai frumoasă priveliște asupra orașului și beneficiază de o expunere sudică de 98%, toată ziua ești către soare. În momentul în care am cumpărat aici am mai luat în calcul faptul că ai acces foarte ușor la autostradă și în câteva minute poți să fii în centrul Sibiului. Peste tot în lume cartierele de lux nu sunt în oraș, ci în afară. Zorabia este proiectul nostru de suflet”, mai explică Sorin Popa.

Noul proiect imobiliar se adresează unui public aparte și vine să întregească o viziune aparte asupra Sibiului. Bazându-se pe o vastă experiență în domeniu, Sorin Popa are un punct de vedere interesant cu privire la dezvoltarea imobiliară a Sibiului în următorii ani.

”Sibiul nu are multe opțiuni unde să se extindă. Dacă avem o gândire de viitor, partea dinspre Gușterița reprezintă una dintre puținele cu un spațiu verde generos, eu cred că o să vedem aici o dezvoltare importantă în următorii ani și o să se apropie serios de Daia. Centru istoric va rămâne centru turistic. Pentru partea de birouri și office cred ar trebui luată în calcul Calea Șurii Mici, unde vor să facă noul spital. Acolo ar putea fi construit centrul nou al Sibiului, nu doar un centru de afaceri. Așa cum avem centru vechi al Sibiului, cu zona turistică, cred că acolo am putea avea centrul nou al orașului, unde pot să fie blocuri turn, hoteluri, centre de afaceri... fiind și zonă industrială acolo și ținând cont că peste un an sau doi vor sosi la Sibiului aliații noștri din centrul NATO, ar fi zona propice pentru așa ceva. Asta dacă ne gândim la viitorul Sibiului, nu doar peste un an sau doi”, este de părere Sorin Popa.

Noul cartier de case de la marginea Sibiului se adresează unui segment de public exclusivist, unui mai puțin afectat de problemele economice cauzate de pandemie. Referitor la acest aspect, Sorin Popa crede că următoarele luni nu vor fi cele mai fericite pentru economia Sibiului.

”Din discuțiile pe care le-am avut cu câțiva jucători mari de pe piața sibiană, se pare că ne așteaptă o perioadă dificilă în viitorul apropiat, inclusiv în 2021. Sunt foarte mulți care dau oameni afară. Toți acei angajați ce vor face? Eu sper să trecem cu bine cu toții peste această această perioadă, rămân optimist, dar văd realitățile care ne înconjoară”, concluzionează Sorin Popa.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

17 comentarii

Ion Muntean

Acum 1 an

100 case de 660 mp pe 7 ha(7000 mp)? curios.
Raspunde

Joe B

Acum 1 an

7ha sunt 70.000 mp
Raspunde

George George

Acum 1 an

Mai bine v-ati documenta putin, sa vedeti totusi ca 1 ha (hectar) are 10.000 m2, nu 1000 cum sustineti!!!! Va las pe Dvs sa faceti noile calcule !!!

Raspunde

Anonim Anonim

Acum 1 an

Bine ca esti tu destept... de cand 7 ha = 7.000 mp?
Raspunde

Ano Nim

Acum 1 an

7 ha = 70 000 mp. Ai lipsit de la lectia aia. :))
Raspunde

Militica Dragomir

Acum 1 an

Vrajeli militienesti.
Raspunde

Gigi Baiden

Acum 1 an

O să fie bătălie. Nu stiu ce o să fie mai plăcut, mirosul de la groapa de gunoi sau mirosul de la cai. Eu ma gandesc să cumpăr 3!!!
Raspunde

Cumparator Credul

Acum 1 an

Macar o gradinita cand veti face? Sau sunteti ca aialalti investitori, sa construim, sa vindem si apoi oamenii sa se descurce cum pot...
Raspunde

Ahitofel Yankze

Acum 1 an

Nu mai tot pasati asta cu gradinitele si scolile in curtea dezvoltatorilor. Si eu platesc taxe catre stat, asa cum platim si noi. Daca ti-ar zice tie primaria sa faci o gradinita la tine in gradina, ti-ar conveni? Investitiile de interes public se fac de catre autoritatile publice prin achizitie si apoi dezvoltarea proiectului necesar. Asa au pasat-o de multe ori administratiile aratand cu degetul catre dezvoltatori pentru haosul urbanistic, de parca dezvoltatorul isi da singur autorizatia, si-o intabuleaza singuri, isi planifica singur drumurile samd.
Raspunde

2 Cents

Acum 1 an

Dezvoltatorul ar trebui sa prevada din proiect spatii pentru aceste necesitati ale viitorilor locatari. Din pacate acest aspect este mereu lasat la mila dezvoltatorului, daca se indura sa rezerve ceva teren pentru asa, dar de obicei se lasa foarte putin si cel mai des nu se lasa nimic.
Raspunde

John Doe

Acum 1 an

"de lux", "exclusivist"...termeni pretențioși folosiți mai nou pentru orice proiectele sau proprietăți mai răsărite. 660mp, 200000eur și lux nu prea stau bine împreună. Părerea mea. Pai proprietățile de pe Coasta de Azur in ce categorie intră daca cele de pe dealul Daii vor fi de lux?
Raspunde

@Ion Muntean

Acum 1 an

Un ha are 10.000 de mp, nu 1000...
Raspunde

Marius Barbu

Acum 1 an

Tipul de constructii prezentat presupune costuri reduse de structuri de rezistenta iar suprafetele mari vitrate costuri reduse de manopera, finisaje. Poate daca fiecare constructie va fi utilata cu pompa de caldura, foraje de mari adancimi , panouri fotovoltaice, puturi de apa, materiale naturale prietenoase cu mediul automatizari , irigatii pe teren etc, etc mai vorbim.
Raspunde

Dan Kro

Acum 1 an

bine bine da caii-pursinge-unde sint?in dubai,arabia orsicare sau numai pe hirtie? miroase a TZEAPA
Raspunde

Vin si eu Cu o intrebare

Acum 1 an

Altii care construiesc pe dealul daii? Oare Bavaria care se chinuie sa vanda de cel putin 10 ani nu-i exemplu pentru nimeni? Sau si astia vor afla doar dupa ce au construit ca dealul ala pleaca la plimbare?
Raspunde

John Just me

Acum 1 an

Si daca pleaca dealul Dai la vale cine va sustine cheltuielile cu consolidarile, Sibiul sau Roșia?
Raspunde

Adrian

Acum 1 an

Caii pur singe arab sunt nobili prin definitie! Ca si propietarii, se relaxeaza cu manele!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus