Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Managerul Spitalului Clinic Județean și-a dat demisia

Managerul Spitalului Clinic Județean și-a dat demisia

Actualizare

Consiliul Județean Sibiu a anunțat că a înregistrat cererea de demisie a managerului SPitalului CLinic Județean, Liliana COldea. ”Astăzi, 18 noiembrie 2020, la ora 12:52, a fost înregistrată demisia cu nr.19002/18.11.2020 a doamnei dr. Coldea Liliana din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, din motive personale, începând cu data de 19.11.2020. Imediat ce vom emite dispoziția cu desemnarea unui manager interimar până la ocuparea postului prin concurs, o vom transmite presei”, se anunță în comunicat.

Știrea inițială

Liliana Coldea, managerul Spitalului Clinic Județean Sibiu, își va anunța astăzi demisia din funcție, susțin surse din cadrul administrației locale. Oficial, spitalul a comunicat astăzi că managerul urmează să transmită un comunicat de presă. ”Vă informăm că în cursul zilei de astăzi, managerul SCJU Sibiu, Conf. univ. dr. Liliana Coldea  va trimite un comunicat de presă privind activitatea în cadrul spitalului”, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției.

Demisie cerută de Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan i-a solicitat demisia Lilianei Coldea încă de la sfârșitul săptămânii trecute, atunci când, în urma unei vizite pe care a făcut-o în județ, alături de secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că se impune atât demisia directorului DSP, Gabriel Budescu, cât și a managerului spitalului. Luni, vicepremierul a anunțat din nou că solicită demisia Lilianei Coldea după ce acesta a spus că nu intenționeze să plece de la conducerea spitalului. Revin astăzi (luni n.r.) cu aceeaşi fermă solicitare. Am constatat cu toţii deficienţele manageriale de la Spitalului Judeţean, dar etapele procedurii de demitere durează evident mai mult decât o demisie. Cu actualul management al Lilianei Coldea, sistemul sanitar din Sibiu va avea mult de suferit. Spitalul Judeţean este, fără îndoială, cea mai importantă unitate sanitară într-un oraş şi într-un judeţ cu o rată mare a infectărilor. Este o demisie pe care Liliana Coldea nu mi-o datorează mie, ci sibienilor şi mai ales pacienţilor care au trecut prin Spitalul Judeţean. Este inacceptabil ca munca medicilor buni să fie compromisă, încrederea în spital zdruncinată, iar sănătatea şi viaţa pacienţilor puse în pericol din cauza deficienţelor de management”, a precizat Raluca Turcan, conform Agerpres.

Iohannis: ”Persoane cu putere de decizie au fost fie eliberate din funcție, fie au renunțat la funcție”

Președintele Klaus Iohannis a comentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă situația sanitară a județului Sibiu și a vorbit inclusiv despre necesitatea ca în anumite funcții să fie aduse persoane mai capabile. “Cred că acolo lucrurile s-au mișcat prea încet (n. r. la Sibiu). Din păcate, a fost nevoie de un impuls venit de la centru pentru a accelera un pic decizia de carantinare, situație care este extrem de neplăcută pentru orice sibian și eu sper și cum îi cunosc pe sibieni cred că vor respecta aceste norme în așa fel încât Sibiul să nu mai fie în topul infectărilor din România, ci după perioada de carantină să revină într-o situație, într-un oraș dintr-o țară în pandemie, dar fără a performa cu recorduri negative. Din câte am putut să vedem și în media, persoane cu putere de decizie au fost fie eliberate din funcție, fie au renunțat la funcție și cu siguranță se vor găsi alții care lucrează mai concret, mai aplicat și mai eficient”, a afirmat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Cotroceni.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 11051

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Sibienii Mai cer

Acum 3 ani

demisia sefei CJ Cimpean si a (primaritei incompatibile si inexistente in functie) Fodor !
Raspunde

Morala Acra

Acum 3 ani

Pleacă ai noștri, vin ai noștri, noi rămânem tot ca proștii.
Raspunde

Alexa Alexandru

Acum 3 ani

Foarte bine. Trebuie conducere militara.
Raspunde

Alexa Alexandru

Acum 3 ani

Foarte bine. A fost depasita de situatie Dna Doctor Coldea. Trebuie deasemenea conducere militara si la SJDS.
Raspunde

Miki Maus

Acum 3 ani

... sa ne asteptam la un manger interimar ca fiind un medic militar?
Raspunde

BumBum Bum

Acum 3 ani

Doamna doctor..cum dracu v-ati lasat influentata in decizii de o blonda sluta pe care daca o iei repede nici nu stie cati ani are, ce dracu o califica pe penibila “trompeta galbena”, portavocea ragusito-balbaita a penibilului slut Orban, sa critice cobducerea unui spital?!? Ce cunostinte are o “spaima a .... demnitatii” despre ce trebuie facut intr-un spital suprapopulat? Aaaa poate...era nevoie de eliberat postul pentru un alt “defect” Iohano-Orbano-Turcanist!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus