Ce a făcut Poliția Locală Sibiu în 2020? Amenzi de 3,9 milioane de lei, 1.196 de autoturisme au fost ridicate

9.435 de amenzi în valoare totală de 3,956 milioane de lei este bilanțul scurt al Poliției Locale Sibiu, în anul 2020. Din cele aproape 10 mii de amenzi, 2.346 sunt doar avertismente, se arată în raportul pe anul trecut al Serviciului Public de Poliție Locală Sibiu. Pe de altă parte, doar 18,77% din bani s-au și încasat. 64,5% din totalul amenzilor se află în executare silită.

2,19% din amenzi au fost contestate în justiție. 18,77% din bani s-au și încasat

Din totalul de aproape patru milioane de lei s-au încasat până la sfârșitul anului trecut 742.782 de lei prin casieriile Primăriei Sibiu și prin bancă. 4.940 de procese verbale de contravenție, în sumă de 2,552 milioane de lei au fost trimise către Serviciile de Executare Silită. Asta înseamnă că 64,5% din banii datorați în urma amenzilor se află în executare silită. ”În urma biroului Ridicări auto au fost încasate taxe de ridicare, transport și depozitare a autovehiculelor în sumă de 572.650 de lei”, scrie în raport. De asemenea, anul trecut s-au înregistrat 207 contestații la procesele verbale de contravenție întocmite de polițiștii locali, ceea ce reprezintă un procent de 2,19% din numărul total.

O amendă pentru încălcarea regulamentului de organizare și funcționare a teraselor

Cele mai multe amenzi, peste 5.800 s-au acordat pentru circulație pe drumurile publice. În total, s-au strâns de aici 1,591 de milioane de lei. Următorul domeniu în funcție de valoare amenzilor este cel în baza Legii 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. S-au dat 95 de amenzi, în valoare totală de 746.100 de lei. Amenzi consistente s-au acordat și în baza Ordonanței Militare privind măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19: 269 de amenzi în valoare totală de 400.900 de lei. Pentru încălcarea normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice s-au acordat anul trecut 852 de amenzi, în valoare totală de 300.590 de lei, iar pentru păstrarea ordinii publice, comerț și transport s-au dat 1.490 de amenzi în valoare totală de 279.706 lei.

La polul opus, cele mai puține amenzi s-au acordat pentru prevederile Legii 196/2002, privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor: un singur avertisment. Pentru organizarea și desfășurarea adunărilor publice s-a dat o singură amendă, în valoare de 3.000 de lei, iar pentru încălcarea regulamentului de organizare și funcționare a teraselor din municipiu s-a acordat, de asemenea, o singură amendă, în valoare de o mie de lei.

Coronavirusul a pus la muncă Poliția Locală

Anul trecut, polițiștii locali au făcut 35.136 de controale pentru verificarea respectării măsurii de izolare sau carantinare la domiciliu. Au fost controlate 2.958 de societăți comerciale în vederea respectării prevederilor Ordonanței Militare nr. 1-3/2020, iar la filtrele rutiere, pe perioada restricțiilor de circulație, au fost controlate 50.793 de autovehicule și 70.866 de persoane. De asemenea, au fost legitimate 4.191 de persoane în scopul verificării dacă figurează în baza de date cu persoanele aflate în izolare sau carantină. În urma controalelor din autobuze privind purtarea măștii de protecție s-au acordat 567 de sancțiuni, în sumă totală de 543.514 lei.

1.196 de mașini au fost ridicate pentru parcarea în locuri interzise

De departe, cei mai mulți bani colectați de poliția locală din amenzi, sunt cei aduși de echipajele de ridicări auto. În 2020, s-au desfășurat 2.027 de intervenții, dintre care 1.196 din cazuri autoturismul a fost ridicat și transportat la locul de depozitare. În 51 de cazuri, autoturismul a fost restituit la fața locului, utilizatorul vehiculului fiind de acord cu plata contravalorii taxei de ridicare. În alte 396 de situații șoferii s-au întors la mașină înainte ca mașina să fie ridicată. Alte 68 de mașini au fost ridicate de pe domeniul public la solicitarea Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat.
De cele mai multe ori, șoferii nu au respectat semnificația indicatoarelor ”Oprirea interzisă”, ”Oprirea pe trotuar” și ”Oprirea în intersecții precum și în zona de preselecție”.

602 amenzi pentru cerșetorie

În conformitate de Legea nr. 61/1991 au fost aplicate 852 de sancțiuni, cele mai multe, 602, fiind date pentru apelare în mod repetat la mila publicului sau îndemn la apelare la mila publicului. Alte 41 de amenzi au fost aplicate pentru amenințări, fapte și gesturi obscene, șapte pentru provocare și participare la scandal, iar pentru tulburarea ordinii și liniștii publice au fost sancționate 79 de persoane. Totodată, au fost acordate 78 de sancțiuni pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice cum ar fi parcuri, locuri de joacă și străzi sau drumuri publice.

Întregul raport poate fi consultat aici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3671

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Apolitic W

Acum 3 ani

La cel putin 100 de angajati ai Politiei Comunitare Sibiu, raportul e cam subtire. Mi se par cam prea multi pentru un oras mediu ca Sibiul. Sunt curios cati angajati are Politia Mun. Sibiu , cred ca sunt mai multi comunitari. P.S. Amenzile pentru cersetorie mi se par penibile si miros de departe a " indeplinirea planului".
Raspunde

Adrian Adrian

Acum 3 ani

Eu singur vand mult mai mult decat a incasat EFECTIV ,Politia Locala,in compania in care activez...un sg om,salariu ,o sg masina....mult mai mult decat toata Politia Locala. O alta structura ineficienta,inutila si care ar trebuii desfiintata ca multe alte structuri bugetare inutile la eficienta ,dar mari consumatoare de bani publici
Raspunde

Luca Luca

Acum 3 ani

Cam slabut ... Ar fi interesant sa aflam si cate procese au pierdut in 2020 ! Adica, sa aflam si cate amenzi au fost anulate in instanta ! Daca numaram doar ce au dat ...
Raspunde

Ion Iolenescu

Acum 3 ani

Schimb de noapte exista la politia locala? Era interesant daca ne prezenta si cate amenzi au dat pentru cei care arunca gunoiul in zonele de blocuri fara a fi arondati in zona respectiva, cate amenzi au fost date pentru depozitarea de deseuri in zone verzi sau malurile apelor sau cati cetateni care nu au reciclat au fost sanctionati. Asta asa pentru este inca subiectul la moda.
Raspunde

Carabinierii din Sâghii

Acum 3 ani

Fripturiștii și-au făcut bani pentru mici și scăricică! Dacă îi dai unuia un bobârnac, moare de ciudă pentru că nu poate fugi după tine la 160 kile.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus