Marţi,
13.04.2021
Ploi Scurte
Acum
7°C

Ministrul Muncii: evaluarea dosarelor din sistemul public de pensii va dura maximum 18 luni şi va cuprinde 5 milioane de dosare

Ministrul Muncii: evaluarea dosarelor din sistemul public de pensii va dura maximum 18 luni şi va cuprinde 5 milioane de dosare

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a anunţat joi că a emis ordinul de ministru prin care se va demara evaluarea dosarelor din sistemul public de pensii din România, proces care va dura maximum 18 luni şi va cuprinde aproximativ 5 milioane de dosare de pensii.

"Aş dori să anunţăm că astăzi am emis ordinul de ministru prin care vom începe evaluarea dosarelor din sistemul public de pensii din România aşa cum prevede articolul 157, alineatul 2 din Legea 127, publicată în Monitorul Oficial în 9 iulie 2019. Această procedură trebuia demarată din octombrie 2019, când ar fi trebuit emis acest ordin, la 90 de zile, aşa cum prevede legea. În baza Legii 127 acest ordin de evaluare a dosarelor este etapa premergătoare a recalculării pensiilor din sistemul public de pensii. Ultima mare recalculare a pensiilor din sistemul public a fost făcută în perioada 2005 - 2010 şi a cuprins atunci aproximativ un milion de dosare. Am stabilit acum o perioadă de maximum 18 luni pentru evaluarea celor aproximativ 5 milioane de dosare de pensii", a anunţat Raluca Turcan într-o conferinţă de presă, citată de Agerpres.

Ea a declarat că recalcularea pensiilor înseamnă că vor fi înlăturate situaţii când la pregătire egală, contribuţie egală, muncă egală pensiile sunt considerabil diferite.

De asemenea, ministrul Muncii a afirmat că recalcularea pensiilor este o măsură de reformă profundă în sistemul public care aduce echitate pentru milioane de oameni într-un format sustenabil din punct de vedere economic.

Comentarii

1 comentarii

Marcian Radu

Acum 2 luni

Sa intelegem ca pensiile nu sunt trecute nici macar intr-un amarat de Excel? Ca daca ar fi si s-ar dori un nou mod de calculare a pensiilor ai trece frumos noua formula de calcul ai apasa un buton si in cateva ore cele 5 milioane de pensii ar fi calculate. De un singur PC! Aburi grosi din directia PNL. Din nou!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus