Marţi,
16.08.2022
Parțial Noros
Acum
20°C

Europarlamentar sibian îi cere demisia vicepreședintelui Comisiei Europene după vizita acestuia în Rusia

Europarlamentar sibian îi cere demisia vicepreședintelui Comisiei Europene după vizita acestuia în Rusia

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță se află printre cei 70 de europarlamentari care au semnat o petiție prin care se cere demisia vicepreședintelui Comisiei Europene, Josep Borell, responsabil de politica externă a UE, după vizita pe care acesta a făcut-o în Rusia.

Scrisoarea a fost adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von de Leyen. „Noi, membri ai Parlamentului European semnatari ai acestei scrisori, suntem extrem de preocupați de vizita umilitoare a vicepreședintelui Josep Borrell la Moscova, care a produs daune imense reputației Uniunii Europene”, se arată în deschiderea scrisorii publicate de Politico.

Semnatarii textului susțin că Josep Borrell a mers la Moscova din proprie inițiativă, în ciuda „crimelor comise de regimul Putin împotriva oponenților săi politici”. Ei îl acuză pe Înaltul Reprezentant UE că nu a condamnat arestarea lui Alexei Navalnîi și că nu l-a vizitat în închisoare, punctând, de asemenea, că nici nu a apărat interesele UE când ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a atacat uniunea Europeană.

Europarlamentarii spun că Josep Borrell ar fi trebuit să plece din întâlnirea cu Serghei Lavrov în momentul în care a aflat de expulzarea celor trei diplomați occidentali pentru că ar fi participat la protestele de susținere a lui Navalnîi.

Semnatarii încheie scrisoarea declarând că vizita la Moscova lui Josep Borrell a produs „daune severe reputației UE și demnității funcției de Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate” și îi cer președintei CE, Ursula von der Leyen, „să ia măsuri dacă dl. Borrell nu-și dă demisia”.

Printre semnatari se numără și europarlamentari din România: Eugen Tomac, Marian-Jean Marinescu, Nicolae Ştefănuță, Siegfried Mureşan, Dragoș Pîslaru, Gheorghe Falcă, Vlad Gheorghe, Ramona Strugariu, Dragoş Tudorache.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1163

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Dacian Csolos

Acum 1 an

Domnul Ciolos e singurul european care se ia la tranta cu dictatorul Putin si il invinge!!! Domnul Ciolos si Stefaputa sunt singurii romani demni, de la Mircea cel Batran si Aristide Buhoiu incoace!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus