Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Tacos, cam cu jumătate de gură

Tacos, cam cu jumătate de gură

În urmă cu prea mulți ani, că nici nu-mi mai aduc aminte câți au trecut, am avut super ocazia să vizitez Mexicul și să gust bucătăria mexicană, cum se spune, la mama ei acasă. Am asociat întotdeauna mâncarea mexicană cu picantul extrem, aproape de nemâncat, ca să văd la fața locului că nu-i chiar așa. Cu ingredientele potrivite lângă, ardeiul iute nu e doar arsură pe gâtlej ci mai degrabă curcubeu pe cerul gurii. Pe scurt, după experiența mexicană am ajuns să apreciez mâncărurile picante de care altădată fugeam ca de dracu.

De fiecare dată când am avut ocazia, dacă am avut de ales am ales mâncare mexicană. Unele decente, unele bunicele, de cele mai multe ori, însă, dezamăgitoare, și nu doar în România. Am mâncat rateuri mexicane în destul de multe locuri ca să nu le bag de vină doar bucătarilor autohtoni. Dar nu m-a descurajat și, în continuare, îmi aplaudă papilele când află că urmează mâncare mexicană. Aplauze din fundul sălii s-au auzit și când am descoperit pe Foodpanda restaurantul Taqueria iar, la prima ocazie, am comandat precum Fomilă. Taco carnitas a fost clar, de la bun început. Carne de porc marinată, pico de gallo, plus un sos salsa dulce. Taco queso a trecut selecția pentru că eram curios de combinația dintre cele trei brânzeturi, guacamole și salsa iar cea de-a treia porție, de Taco Quesadilla, din pură curiozitate, să văd dacă are vreo legătură atât cu taco sau cu quesadilla, pentru că e prima dată când am auzit de combinația asta. Am luat separat o porție extra de guacamole și am combinat pe preparate sosuri dulci și picante, să avem o imagine de ansamblu cât mai completă. Cu procesul de comandă n-o să insist prea mult, a mers totul ca pe roate, mâncarea a venit la timp, ambalată corespunzător și livrată cu zâmbetul pe buze. Mi-am suflecat mâinile și m-am adâncit în cele trei cutii.

Primul taco pe tobogan a fost cel carnitas. Lipiile nu au fost chiar ce mă așteptam, deobicei lipia de taco e crocantă, mai aproape ca textură de chipsurile tortillas decât de pita grecească, aici era, cumva, între. Carnea, excelentă, foarte bine coaptă, coriandru cât încape în pico de gallo iar salsa dulce a însiropat la fix preparatul. Dintre cele trei, mi-a plăcut cel mai mult. Deși ca ingrediente e foarte asemănător cu carnitas, pe taco quesadilla am pus salsa picantă, ca să încercăm o altă combinație de gusturi. Salsa respectivă n-a fost deloc picantă, n-am simțit nicio diferență față de verișoara ei mai dulce, iar setul extra de lipii n-a îmbunătățit cu nimic preparatul, dimpotrivă, zic că mai degrabă l-a stricat cu excesul de aluat. Și cașcaval, și mozarella, Taco quesadilla a fost, după cum îi spune și numele, un doi în unu care aproape niciodată nu funcționează. Deși n-a rupt nici el avioane, taco queso măcar a livrat conform așteptărilor. Combinația de trei brânze, cheddar, mozarella, cașcaval, cu guacamole și salsa este foarte sățioasă, două taco-uri de genul ăsta ar trebui să vă treacă ziua fără să vă mai gândiți la următoarea masă.

Una peste alta, n-a fost cea mai autentică experiență mexicană, taco-urile de la Taqueria n-au rupt gura târgului, dar, în Sibiu, cred că sunt cele mai apropiate preparate de ce se produce la mama lor acasă. 67 de lei produsele, 8 lei livrarea, cu 75 de lei am hrănit trei guri și ne-a mai și rămas de-un sfert de cină.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5721

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus