Sâmbătă,
20.07.2024
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
20°C

VIDEO Ca în filme: primul zbor cu wingsuit-ul deasupra Transfăgărășanului

VIDEO Ca în filme: primul zbor cu wingsuit-ul deasupra Transfăgărășanului

Transfăgărășanul este locația aleasă de un grup de parașutiști care au realizat un video în timp ce zboară cu wingsuits (n.red. costume cu aripi). Este primul zbor de acest fel care are loc deasupra celui mai spectaculos drum din țara noastră.

Max Manow, Marco Waltenspiel și Marco Fürst, trei parașutiști cu peste 10 ani experiență, au zburat deasupra Transfăgărășanului cu wingsuit-ul, atingând o viteză de 220km/h. A fost primul zbor de acest fel realizat vreodată deasupra acestui drum, după cum relatează cei de la Red Bull.

Cei trei sportivi au realizat diferite tipuri de zbor deasupra priveliștilor care-ți taie respirația, lansându-se de pe linia crestei Vârful Capra - Șaua Doamnei și ajungând de la 0 la 100km/h în numai 4 secunde: zbor lung (cu wingsuit-ul, în formație, deasupra văii), zbor de proximitate (cu wingsuit-ul, pe lângă creasta Netedu) și zbor acrobatic în formație (cu parașuta).
 
„Zborul acesta e un proiect special pentru noi fiindcă e într-un loc în care nu am mai fost până acum. E o onoare și un privilegiu să zburăm deasupra Transfăgărășanului,” a spus Max Manow, care a făcut primul lui salt cu parașuta în 2002.

Sursa: redbull.com
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ion Ionescu

Acum 3 ani

Super fain. Bine că au scăpat toți 3 cu bine!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus