Marţi,
21.09.2021
Partial Noros
Acum
16°C

Cercetătoarea Antoaneta Sabău a ieșit din comă și se recuperează, după aproape o lună pe ATI

Cercetătoarea Antoaneta Sabău a ieșit din comă și se recuperează, după aproape o lună pe ATI

Clasicista și fondatoarea Școlii de Limbi Clasice și Orientale „Dan Slușanschi” de la Sibiu, Antoaneta Sabău, este internată de aproape o lună la Spitalul Județean. Transportată la spital în stare gravă, după ce a suferit un stop cardio-respirator, Antoaneta a petrecut mai multe zile în comă, pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Din fericire, cercetătoarea dă primele semne de recuperare.

Florin George Călian, soțul Antoanetei, spune că după aproape o lună în care nu părea să mai aibă prea multe șanse de a-și reveni, acum face în sfârșit pași importanți spre vindecare. A ieșit din comă și „dă semnale foarte bune de recuperare cognitivă”.

„Minunea se întâmplă. Antoaneta a ieșit de la terapie intensivă după 23 de zile. Acum se află pe secția de cardiologie. De sâmbătă a început să dea semne foarte bune de recuperare cognitivă (printre altele, încearcă să comunice prin engleză, pare că-i este mai ușor). Inima încă funcționează cu o capacitate de 30% și va fi pus un defibrilator (cel mai probabil la Tg. Mureș). Doctorii vorbesc chiar de transplant...”, povestește soțul cercetătoarei sibiene, pentru Turnul Sfatului. 

Antoaneta Sabău are 39 de ani și se află internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, din data de 23 iunie. 

Cercetătoarea stabilită la Sibiu are studii în universități europene și nord-americane, are o activitate de publicare importantă, iar în timpul scurt petrecut ca angajată la Centrul de Cercetare Ecumenică al Universității din Sibiu a obținut un grant internațional de un milion de euro pentru ca instituția în care lucrează să deruleze programe aplicate de integrare a comunităților defavorizate din România.

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Jean

Acum 2 luni

vax contine normalitate! Vax contine nisipul de pe plajele din ... batutii in cap, sefii corporatiilor sibiene: vaxx e singura solutie ! No, daca atat va duce capu'
Raspunde

Ggg

Acum 2 luni

nu esti doar pe langa subiect dar si pe langa realitate...
Raspunde

Marioara

Acum 2 luni

Multa sanatate si sa revina cat mai curand la viata de dinaintea bolii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus