Yoga Retreat: O tânără își împărtășește cunoștințele despre yoga, în tabere în jurul Sibiului

După doi ani în California, o sibiancă a venit acasă și a început să organizeze tabere de yoga. La 25 de ani, Roberta Nagy și-a schimbat în totalitate stilul de viață după timpul petrecut peste hotare, iar acum își dorește să îi ajute și pe alți sibieni să facă același lucru. Cei care aleg un yoga retreat vor învăța cum să își calmeze și să își antreneze mintea, să mănânce sănătos sau tehnici de respirație.

De meserie, Roberta Nagy este tehnician maseur full time și funcționar administrativ la o firmă de transport part time. Timpul liber și-l ocupă cu yoga, nutriție și diferite terapii prin dans și muzică, organizează Yoga Retreats (n.r. tabere de yoga). De asemenea, anul trecut a finalizat un curs de Personal Trainer și Nutriție la Bucureșți.

„Pentru mine Yoga a devenit un stil de viață. Totul a început de când am fost plecată în California, timp în care mi-am schimbat complet stilul de viață. Am început să studiez singură. La început nu înțelegeam ce fac, dar este nevoie de multă răbdare ca să înțelegi această artă. Este dificil să ajungi în punctul în care să alungi toate gândurile și să atingi punctul acela culminant de liniște interioară. Devenise activitatea mea preferată: să merg pe plajă cu salteluța mea și să practic yoga și meditație. Simțeam că pe zi ce trece este din ce în mai bine. Ușor, am început să devin curioasă și de cursurile practicate de oameni pricepuți în ale artei Yoga și cu timpul mi-am definit singură stilul”, spune tânăra.

Ce înseamnă un Retreat

Roberta explică faptul că un retreat nu este pur și simplu o tabără într-o locație din afara orașului. Înseamnă o călătorie, un răsfăț. „De aproximativ un an de când m-am întors înapoi în România am început să deschid acest subiect cu prietena mea, Tudorache Sabrina, și să încercăm să punem pe picioare acest concept în Sibiu. Retreat-ul înseamnă o călătorie spre tine, răsfățarea tuturor simțurilor pentru câteva zile sau uneori chiar săptămâni. De obicei locația este atent selectată într-un loc în afara orașului, în natură și liniște unde focusul principal este să le explicăm oamenilor niște tehnici care duc spre un stil de viața sănătos și echilibrat.”

Sunt mai multe elemente esențiale care împreună creează acest concept: muzică relaxantă, mâncare sănătoasă, de obicei vegetariană sau vegană gătită fresh, sucuri naturale detox, se începe ziua cu Yoga și sport. Dar nu este vorba doar despre asta, explică Roberta.

„Elementele magice sunt activitățile! Activități de dezvoltare a simțului intuitiv și de conștientizare precum terapii prin artă, eliberare prin dans, masaj, tehnici de respirație, meditație și lista poate continua! Aceste Retreat-uri sunt destinate tuturor categoriilor de oameni care sunt deschiși și vor să înțeleagă că viața este mai mult decât un job 9-17, televizor și mâncare congelată. Nu suntem roboți! Trebuie să înflorim în propria noastră piele și să înțelegem că suntem mai mult decât atât. Nu trebuie să ai vreo cunoștință/ experiență anterioară legată de aceste Retreat-uri. Cu atât mai bine, nu ai de unde să știi cum este până nu încerci singur.”

2.500 de euro investiți în Yoga Retreats

Roberta mărturisește că drumul financiar nu a fost unul ușor. A plecat de acasă cu un plan și pe parcurs a descoperit că lucrurile sunt mult mai dificile. Și-a dorit ca proiectul ei să fie unul profesionist și complex.

„Pe partea financiară am avut de învățat foarte multe lecții. Apar tot felul de costuri pe parcurs și ți-ai dori să faci ceva tot mai mare și frumos. Am investit foarte mult timp, desigur, dar estimativ s-a ajuns la 2.000/2.500€. Când tragi linia la sfârșit, realizezi de câte lucruri ai nevoie ca să pui totul pe picioare într-un mod profesionist. Mereu am mers pe ideea că este mai bine să faci ceva calitativ și nu cantitativ sau care să îți aducă bani instant. Dar desigur, trebuie să investești o sumă de bani la început, chiar dacă ai de pierdut sau pui bani de la tine din buzunar. Este perfect normal! Dar cu siguranță succesul o să apară și el pe parcurs. Sunt convinsă de asta, mai ales când faci ceva cu drag și pasiune”, explică sibianca.

Tânăra își dorește ca prin aceste retreat-uri să le arate participanților de ce, pentru ea, yoga este atât de importantă și care sunt efectele de care și ei, la rândul lor, s-ar putea bucura.

„Îmi doresc să îi fac pe oamenii din jur să înțeleagă că sunt atât de multe tehnici prin care putem ajunge cu noi înșine la pace și liniște interioară. Toți ne luptăm cu gândurile noastre care par că nu se mai termină niciodată. Majoritatea confundă stretching cu Yoga și înțeleg conceptul greșit. Multă lume încearcă, dar după 1/2 ședințe abandonează și spun că nu este pentru ei, dar este nevoie de mult timp și trebuie să lași gândurile să vină și să treacă în același timp. La fel și cu flexibilitatea corpului, este nevoie de timp și exersare ca să te poți întinde ca oamenii ce practică Yoga. Nu ne-am născut toți flexibili, dar prin yoga putem să înțelegem fiecare mușchi în parte. Tot ce pot spune este - dă-i timp corpului tău și ascultă-l”, concluzionează ea.

Dacă aveți nevoie de mai multe detalii sau doriți să vă programați pentru un astfel de retreat, puteți face acest lucru pe mail, la [email protected], sau la numerele de telefon: 0753916052 - Roberta/ 0740332692 - Sabrina.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Tica

Acum 2 ani

Atatia profeti, nu mai avem loc de ei!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

In afară de fațadă, n-are nimic de-a face cu yoga ce face tanti asta

Raspunde

Lorena

Acum 2 ani

Frumoasa poveste, pacat ca Roberta este puternic anti-vaccinare!! Am fost la ea la masaj, am avut o experienta foarte placuta dar din pacate tot ce mi-a dat bun a devenit doar o grija dupa ce am aflat asta. Am ramas uimita, cum se poate ca o fata care a calatorit lumea, care a vazut lucruri pe afara sa se reduca la lucruri din astea de oameni needucati? Mi se pare incredibil de iresponsabil ca cei de la cabinetul de masaj sa permita asa ceva si ce sa mai zic de retreat-ul care il organizeaza. Strangi un grup de oameni, le ceri 1400 de lei ca sa te intorci acasa sa iti imbolnavesti familia. Eu am fost foarte ingrijorata pentru fica-mea dupa ce am fost la ea, este atata de dificil in ziua de azi sa iti duci copilul la cresa daca are simptomele minime de raceala si nu am de ce sa ma expun pe mine si pe aia mica datorita cuiva care lucreaza in hospitalitate dar nu intelege notiunea de a nu iti pune clientii in pericol. Numarul de cazuri creste, guvernul nostru categoric esueaza cu campania de vaccinuri si peste asta permite ca oamenii ca ea sa lucreze la 20cm de tine timp de o ora si sa organizeze evenimente in care un grup de oameni sta impreuna intr-o cabana timp de un weekend. Degeaba a fost in California pentru ca in California nici o afacere nu ar lasa-o sa puna in pericol clientii lor. Dar poate de asta o sa fie in curand mai putin oameni nevaccinati un California decat vaccinati in Romania. Vorba aia, poti scoate Romanul din Romania dar nu poti scoate Romania din Roman.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Contra

Acum 2 ani

Bla-bla-bla...
Raspunde

Dirty Sanchez

Acum 2 ani

Pai acum sa ne inchinam la toti care au avut bani de bilet dus intors spre California ? :D ... bine ca nu-i mai zicem "americanca", asa cum se spunea prin 90, acestor "norocosi" dar si "prosti", daca au venit innapoi... lol. Hai ca incet incet invatam si noi ca America nu e altceva decat niste filme vechi si o societate intr-un puternic declin civilizational, practic o epava a ceea ce era prin anii 80. O venit si ea acasa, ca si-o fi dat seama si plus, sunt destui naivi si pe aici care sa-i plateasca "retreat-uri"...adica mici excursii prin aproximativ natura, organizate de ea, ca doar e ieftin... si fiecare se duce acolo cu total alt scop. Unii ca-i plac ochii ei, altii picioarele, altii ca-i doare spatele.. care cum, oamenii nefiind in stare sa-si organizeze viata, timpul, platesc tot felul de "experti" s-o faca pentru ei. Foarte trist ...dar asta e lumea si atata timp cat nu isi leaga veste cu TNT de ei si se teleporteaza in paradis cu tine cu tot, sa fim multumiti...cat mai putem, ca globalismul nu doarme.
Raspunde

Mihaela

Acum 2 ani

...foarte trist ca tineretul nostru ne vinde 'sanatate' care te poate costa viata...asta este, ne-am pacalit singuri crescandu-ne copii asa si ne meritam soarta cu dominosare ca Roberta si Sabrina
Raspunde

Traian

Acum 2 ani

Rușine să le fie!!!…
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus