Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Salvamont Sibiu avertizează turiștii: Avem un nou strat de zăpadă, cu temperaturi scăzute și vânt la munte

Salvamont Sibiu avertizează turiștii: Avem un nou strat de zăpadă, cu temperaturi scăzute și vânt la munte

Echipa Salvamont Sibiu face o serie de recomandări turiștilor în contextul depunerii unui nou strat de zăpadă, a temperaturilor scăzute și a vântului din zona montană înaltă.

Salvatorii montani îi sfătuiesc pe cei care se încumetă să urce la munte în acest sfârșit de săptămână să aibă o stare de sănătate adecvată traseului, să nu-și supraestimeze forțele, să parcurgă trasee marcate și să nu se avânte pe cele necunoscute. De asemenea, nu este indicat ca cineva să călătorească singur pe munte, drumeția practicându-se numai în grup. Se recomandă purtarea unor bocanci adecvaţi care să ofere confort termic și aderenţă, haine specifice sezonului de iarnăși echipament tehnic necesar (piolet, colțari, beţe etc), să aibă lanternă frontală și bateria telefonului încarcată. Drumeția trebuie planificată astfel încât să existe o marjă față de timpul normal de parcurgere ținând cont de faptul că deplasarea pe zapadă și vreme rece este mult mai greoaie, iar perioada de lumină s-a redus considerabil.

Puteţi obţine informaţii privind starea traseelor turistice se poate apela 0SALVAMONT (0725.826.668).

Toate sfaturile și reconadările salvamontiștilor pot fi citite și pe pagina de facebook a instituției.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus