Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
10°C

Cinci elevi au fost raportați cu COVID-19 în prima zi de școală, după vacanța de sărbători

Cinci elevi au fost raportați cu COVID-19 în prima zi de școală, după vacanța de sărbători

Peste 32.700 de elevi de gimnaziu și liceu din județul Sibiu s-au întors astăzi, la cursuri. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu au anunțat și primele cinci cazuri de COVID-19 din școli. Este vorba despre cinci elevi carte s0au infectat cu virusul SARS CoV-2 în timpul vacanței. De asemenea, un elev de la școala Regina Maria a fost testat pozitiv cu testul din salivă.

Astăzi, 3 ianuarie, 32.742 elevi de gimnaziu și de liceu au început școala după vacanța pe care au avut-o cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În prima zi de școală au fost raportați 5 elevi infectați cu virusul SARS CoV-2 în timpul vacanței, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Aceștia sunt înmatriculați la Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu, Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu, Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș și Școala Gimnazială Mihăileni. La momentul actual doar clasa a VIII-a B de la Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” Sibiu are cursurile suspendate, mâine urmând ca elevii din această clasă să revină la cursuri.

De asemenea, în urma testării care s-a efectuat astăzi, cu teste noninvazive pe bază de salivă a fost raportat un caz pozitiv la Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu. Este vorba despre un băiat de 11 ani. Acesta a rămas acasă urmând să fie retestat cu un test RT-PCR.

Reprezentanții ISJ reamintesc faptul că preșcolarii și elevii din clasele Pregătitoare – IV rămân în vacanță până la data de 10 ianuarie, zi în care se vor întoarce pentru finalizarea cursurilor din sem. I al anului școlar 2021 -2022.

În acest moment, în județul Sibiu un număr de 19 elevi (0,58%), din cei care au reluat cursurile în unitățile de învățământ, au desfășurat orele în sistem online.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus