Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Costurile unui implant dentar, din ce in ce mai accesibile pentru toata lumea!

Costurile unui implant dentar, din ce in ce mai accesibile pentru toata lumea!

Tratamentul cu implant dentar este emblematic pentru progresele facute de tehnologie si de medicina stomatologica in ultimii ani. Toti pacientii, la unison cu medicii dentisti, sunt de acord ca reprezinta cea mai buna solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa.

Ca orice solutie revolutionara, atunci cand a aparut presupunea si un cost ridicat. Intre timp insa, tratamentul cu implant dentar a devenit o optiune la indemana pentru tot mai multa lume, in conditiile in care preturile au scazut in mod constant.

Ce influenteaza pretul unui implant dentar?

Simplificand lucrurile, se poate spune ca pretul acestui tratament poate fi aflat folosind urmatoarea formula de calcul: costul implantului propriu-zis + pretul bontului protetic + pretul coroanei dentare care se fixeaza prin cimentare sau insurubare = pretul final.

Exista insa si alte elemente care pot sa influenteze costurile. De exemplu, in functie de starea de sanatate a fiecarui pacient pot sa apara costuri suplimentare, care depind de coeficientul de densitate osoasa, de eventuala necesitate a efectuarii unor investigatii radiologice, analize sau alte interventii chirurgicale, necesare inainte de inceperea tratamentului propriu-zis.

Unele diferente sunt determinate chiar si de localizarea implantului. Astfel, cele din zona dintilor din fata costa mai mult, deoarece in acest caz sunt folosite elemente personalizare, care ridica pretul manoperei. In schimb, cele realizate pentru dintii din spate au preturi de regula mai reduse, deoarece poate fi folosita o coroana cu elemente standardizate.

Materialele utilizate au, la randul lor, o importanta apreciabila. O lucrare dentara efectuata de un tehnician bun, care foloseste echipamente si materiale de calitate, precum bonturi speciale din titan sau din zirconiu, ajunge sa coste mai mult, insa si avantajele pe care le ofera sunt semnificative.

Beneficiile aduse de un implant dentar

Aceste mici suruburi care tin cu succes locul radacinii unui dinte pierdut se potrivesc, se simt si se comporta exact ca dintii naturali si – spre deosebire de alte solutii, mai invechite, propuse de medicii stomatologi – nu interfereaza in niciun fel cu zambetul, vorbirea, mancatul sau cu orice alta activitate de zi cu zi.

Persoanele care, indiferent de motiv, pierd unul sau mai multi dinti risca aparitia in timp a numeroase probleme. De exemplu, cu cat petrec mai mult timp fara sa inlocuiasca dintele pierdut, cu atat are mai mult de suferit si osul maxilar, ceea ce la un moment dat va face imposibila efectuarea unor proceduri stomatologice fara operatii suplimentare precum reconstructia sau aditia de os. De asemenea, exista riscul de aparitie a migratiei dentare, din cauza unei tendinte naturale a dintilor invecinati de a se deplasa usor, pentru a umple spatiile goale. In aceste cazuri, se poate ajunge pana la afectarea formei naturale a fetei si a zambetului.

Toate aceste riscuri dispar cu desavarsire, in momentul in care, impreuna cu medicul dentist, un pacient alege tratamentul potrivit. Spre deosebire de alte metode, un implant dentar rezista mai multe decenii si chiar intreaga viata, cu singura conditie a respectarii unei igiene dentare zilnice normale si a unor vizite periodice efectuate la un cabinet stomatologic, de doua ori pe an, pentru controale de rutina.

Ofera-ti cea mai eficienta solutie existenta in acest moment pentru problema dintilor lipsa si iti vei fi recunoscator decenii de acum inainte!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus