Duminică,
14.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Papa Francisc s-a rugat în Piaţa Sfântul Petru, pentru pace în Ucraina

Papa Francisc s-a rugat în Piaţa Sfântul Petru, pentru pace în Ucraina

Papa Francisc a condus duminică, în faţa mulţimii adunate în Piaţa Sfântul Petru din Roma, o rugăciune în tăcere pentru Ucraina, făcând apel la conştiinţa politicienilor să caute pacea, relatează Reuters şi dpa, citate de Agerpres.

„Veştile din Ucraina sunt foarte îngrijorătoare”, a spus papa Francisc, care a făcut multe apeluri pentru pace în Ucraina şi a condus luna trecută o zi internaţională de rugăciune pentru pace. „Încredinţez orice efort de pace mijlocirii Fecioarei Maria şi conştiinţei politicienilor responsabili. Să ne rugăm în tăcere", a mai spus el, iar mulţimea adunată s-a rugat în tăcere jumătate de minut.

Papa Francisc a ţinut această rugăciune a doua zi după ce preşedintele american Joe Biden i-a spus preşedintelui rus Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri telefonice, că SUA şi aliaţii săi „vor răspunde decisiv” în cazul unei invazii în Ucraina, adăugând că o astfel de incursiune ar produce suferinţă pe scară largă şi ar izola Moscova.

Moscova a negat în repetate rânduri că intenţionează să invadeze Ucraina şi a denunţat o „isterie” a Occidentului în jurul acestei chestiuni.

Sursa: agerpres.ro

Foto: vaticannews

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus