Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
27°C

Trupele rusești au distrus Visul Ucrainei – cea mai mare aeronavă de transport din lume

Trupele rusești au distrus Visul Ucrainei – cea mai mare aeronavă de transport din lume

Aeronava AN-225 „Dream” (n.red. vis), cea mai mare și puternică aeronavă de transport ucraineană din lume, a ars în timpul primelor atacuri ale rușilor, din 24 februarie.

Avionul a fost distrus în hangar, în timpul atacului aerian al trupelor rusești la aeroportul Gostomel, lângă Kiev. Anatoliy Fedoruk, primarul din Bucha, un oraș aflat la doar patru kilometri distanță de Gostomel, a confirmat informația. „După al cincelea raid, Visul a fost bombardat complet. S-a întâmplat în prima zi. Au aruncat muniția din elicoptere”, a spus acesta.

AN-225 Dream este cea mai mare și puternică aeronavă de transport din lume, creată de Antonov Design Bureau, în Kiev. Folosită intensiv în timpul pandemiei, în special în aprilie 2020 aeronava a transportat 103 tone de medicamente din China în Kiev, pentru lupta împotriva noului coronavirus.

Citește și ZIUA 4. RĂZBOI ÎN UCRAINA. Putin ridică gradul de alertă pentru forțele nucleare. Orașul Harkov a fost preluat de armata Ucrainei

Sursa: radiosvoboda.org

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus