Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

7 trucuri Nespresso pentru a profita la maximum de aparatul dumneavoastră

7 trucuri Nespresso pentru a profita la maximum de aparatul dumneavoastră

Aparatele Nespresso vă permit să preparați acasă cafea și băuturi espresso de calitate de barista. Puteți obține o cafea mai bună și puteți descoperi o lume de opțiuni inventive de băuturi cu aceste sfaturi și trucuri Nespresso.

1. Pregătiți-vă aparatul

Pregătirea aparatului dvs. Nespresso este parte integrantă a preparării celei mai bune cești de cafea și poate prelungi durata de viață a aparatului dvs. de cafea. Încălzirea aparatului încălzește, de asemenea, ceașca și capul de grup al aparatului dumneavoastră, ceea ce poate îmbunătăți performanța aparatului. Puteți încălzi aparatul în mai puțin de un minut.

Rularea aparatului la rece poate compromite calitatea cafelei și longevitatea aparatului dvs. Nespresso sau a altor aparate de cafea.

Pentru a vă pregăti aparatul, pur și simplu rulați un ciclu de preparare fără o capsulă sau o doză de cafea. Folosiți setarea Espresso sau Lungo și lăsați aparatul să treacă cu apă caldă curată. Apoi aruncați apa fierbinte, adăugați o capsulă și preparați cafeaua delicioasă.

2. Modificați setările

Programați aparatul Nespresso pentru a se potrivi gusturilor dvs. distincte. Nu uitați că aparatul dvs. vine preprogramat, ceea ce ar putea să nu corespundă exact preferințelor dvs. în materie de cafea. Puteți recalibra aparatul astfel încât raportul de preparare să se potrivească gustului dumneavoastră.

Este ușor să schimbați setările: pur și simplu porniți aparatul, ținând apăsat butonul de preparare pentru orice ceașcă pe care o alegeți. Eliberați butonul de preparare atunci când sunteți mulțumit de cantitatea de lichid din ceașcă. Aparatul va folosi în mod implicit aceste măsurători pentru preparările viitoare. Continuați să exersați și să încercați diferite metode de preparare și proporții până când găsiți ceașca ideală.

3. Alegeți-vă aparatul cu grijă

Posibilii proprietari de aparate Nespresso au la dispoziție, în esență, două tipuri de aparate de cafea din care să aleagă: un Nespresso Original și Nespresso Vertuo.

Vertuo oferă o varietate și o complexitate puternică pentru băuturile dumneavoastră, în timp ce aparatul Original este un expressor de cafea boabe ieftin ce oferă în principal băuturi pe bază de espresso. Capsulele Nespresso sunt utilizate interschimbabil între cele două aparate. Setările și opțiunile fiecărui aparat vor varia.

4. Investiți într-o capsulă reutilizabilă

Deși există multe opțiuni sub formă de capsule pe care le puteți încerca în aparatul Nespresso, ar trebui să investiți, de asemenea, într-o capsulă reutilizabilă pentru a o umple cu tipul de cafea preferat.

S-ar putea să doriți să încercați o marcă sau un tip de cafea premium care nu este disponibil sub formă de capsulă și, astfel, o capsulă reutilizabilă poate extinde utilitatea aparatului dvs. Nespresso.

Încercați să adăugați uleiuri de cafea aromate în ceașca dvs. pentru mai multe opțiuni gustoase!

5. Încălziți-vă ceașca de cafea

Aceasta este o sarcină simplă, dar nu multă lume știe despre ea: încălziți-vă ceașca înainte de a o umple cu cafeaua delicioasă. Barista din industria cafelei folosesc adesea acest truc pentru a face cești de cafea grozave.

Experimentați diferite moduri de a vă încălzi cănile de cafea sau păstrați-le într-un loc bine încălzit pentru următoarea ceașcă de cafea.

6. Folosiți ceașca potrivită

Dacă aveți de gând să investiți într-un aparat Nespresso și în doze premium, asigurați-vă că folosiți tipul potrivit de ceașcă de cafea. Încercați cești de espresso și pahare de latte pentru a însoți aparatul dvs. Nespresso - ați putea fi surprins de diferența pe care o pot face. Folosirea unei cești sau a unui pahar de dimensiunea potrivită ajută la păstrarea exactă a cantităților și vă oferă un rezultat mai bun.

7. Păstrați-vă aparatul curat

Poate cel mai important sfat pentru optimizarea aparatului dvs. Nespresso este să îl curățați în mod regulat. O mașină murdară poate da peste cap calitatea cafelei și vă poate împiedica să preparați espresso-uri perfecte.

Dacă puneți aparatul în funcțiune doar cu apă proaspătă (fără cafea) și apa caldă nu este limpede, este timpul să curățați aparatul. Cel mai bun mod de a vă curăța aparatul Nespresso este să folosiți un detergent special oferit de producător, disponibil online.

Acest detergent se adaugă în rezervorul de apă conform instrucțiunilor de pe etichetă. Veți dori să treceți câteva căni de apă plată prin aparat după ce l-ați curățat, pentru a scăpa de orice reziduu de detergent și resturi. Întregul proces durează aproximativ 10 minute.

Frecvența cu care vă curățați aparatul va depinde de cât de des îl folosiți, dar ar trebui să îl curățați cel puțin o dată pe lună pentru a vă asigura că obțineți o cafea cu cel mai bun gust.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus