Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Pentru că vor mai puțini vitezomani pe străzi, avrigenii cumpără echipamente de 90.000 de lei, inclusiv aparat radar, și le oferă Poliției Rutiere

Pentru că vor mai puțini vitezomani pe străzi, avrigenii cumpără echipamente de 90.000 de lei, inclusiv aparat radar, și le oferă Poliției Rutiere

Conducerea Primăriei Avrig a bugetat pentru anul în curs achiziționarea mai multor echipamente necesare Poliției Rutiere, în valoare de 90.000 de lei. Scopul este să aibă mai puțini vitezomani pe străzi și accidente mai rare, dând astfel ocazia polițiștilor să fie mai activi, cu dotări de ultimă generație.

"Primăria Avrig a alocat suma de 90.000 lei pentru a achiziționa radarul mobil și etilotestul, în cadrul unui parteneriat cu Poliția Orașului Avrig. Dispozitivele vor fi predate secției locale de Poliție și vor fi folosite în trafic, exclusiv pe raza de acțiune a Poliției orașului Avrig”, a explicat pentru Turnul Sfatului primarul Adrian David.

Aparatul radar, spre exemplu, va fi dotat cu o cameră performantă, ce poate fi folosită atât ziua cât și noaptea, poate face măsurători la peste un kilometru distanță, și poate detecta viteze ale autovehiculelor între 0 și 300 km/h.

”Dotarea Poliției orașului Avrig cu aceste echipamente este încă un mod prin care îi sprijinim pe polițiști în luarea măsurilor necesare pentru reducerea numărului de accidente și creșterea siguranței în trafic”, mai spune primarul Adrian David, primarul orașului Avrig.

Dispozitivele menționate mai sus vor fi predate Poliției orașului Avrig, în baza unui contract de comodat.

Conducerea IPJ Sibiu salută decizia

Reporterul Turnul Sfatului a întrebat la Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu de ce a fost nevoie ca o primărie să doteze o structură a Poliției, alta decât Poliția Locală? Răspunsul a fost că Avrigul se află pe un tronson important din DN 1, iar Poliția Avrig nu are în dotare un aparat radar. Prin urmare, a existat înțelegere din partea ambelor părți, țelul fiind de a avea drumuri mai sigure.

”Polițiștii rutieri acționează permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. Întrucât Poliția Orașului Avrig nu are în dotare un aparat radar, pe DN1, pe tronsonul de drum național aflat pe raza de competență a acestui subunități, acțiunile care au ca obiectiv depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sunt desfășurate de către Serviciul Rutier Sibiu, care are în dotare aparate de măsurare și înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. În acest context, în anul 2021, la nivelul Primăriei Orașului Avrig, în cadrul comisiei de sistematizare din care face parte și un reprezentat al Poliției Orașului Avrig, s-a dezbătut și problematica siguranței rutiere, iar pe parcursul discuțiilor s-au punctat inclusiv aspecte privind dotarea logistică a Poliției Orașului Avrig, a mijloacelor folosite de efectivele poliției rutiere din cadrul acestei subunități în vederea creșterii siguranței rutiere prin combaterii accidentelor rutiere, cu accent pe combaterea încălcării regimului legal de viteză”, au explicat pentru TS oficialii Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Conducerea IPJ Sibiu salută sprijinul oferit de primărie și speră că ar putea deveni un exemplu și pentru alte administrații publice.

”În urma acestor discuții publice, Primăria Orașului Avrig a luat decizia demarării procedurilor legale în vederea achiziționării unui aparat de măsurare și înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor care să fie dat în folosința exclusivă a Poliției Orașului Avrig.

Salutăm această inițiativă și avem încredere că prin astfel de parteneriate și colaborări, de sprijin reciproc, putem crește gradul de siguranță rutieră, și nu numai, în rândul comunităților pe care le deservim”, mai spun oficialii IPJ Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Bobo

Acum 2 ani

Astea finantate din banul contribuabilului.....niste penibili ! Rusine !!!!!
Raspunde

Claus

Acum 2 ani

Din banul cetateanului,ca sa ii protejeze viata cetateanului,prinzand vitezomani,acumuland bani la buget,din amenzi,pentru cetatean.
Raspunde

Amn114

Acum 2 ani

Probabil că dacă domnul primar și domnii consilieri locali vor primi niște amenzi, vor sfârși prin a înțelege de ce nu este inteligent să-i dai polițistului unealta cu ajutorul căreia să te facă de bani
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus