Luni,
27.06.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Barna: Sibiu, un punct pe harta umanitară a Europei. Ajutoare din Europa de Vest pleacă din Sibiu spre Ucraina

Barna: Sibiu, un punct pe harta umanitară a Europei. Ajutoare din Europa de Vest pleacă din Sibiu spre Ucraina

Deputatul USR Dan Barna a anunțat miercuri seară că a ajuns la Sibiu al doilea transport din Germania cu ajutoare pentru Ucraina.

”Am preluat, încărcat și pus pachetele pe paleți pentru a fi transportate mai departe în România unde sunt nevoi urgente pentru refugiați, dar și, după caz și conținut, unele mai departe, spre Ucraina.

Ajutoarele sunt colectate și transportate din Memmingen, Germania ținându-se cont de necesarul urgent de produse și ajung în România cu sprijinul important al Wizzair.

Colegul meu Vlad Botoș a pus la punct această rețea de colectare-transport împreună cu Ulrike Müller. Este o rețea a omeniei, ca atâtea care s-au creat în aceste zile, care leagă Memmingen, de Sibiu, Timișoara și Iași. Vlad și Ulrike sunt europarlamentari Renew Europe implicați de la bun început în eforturile umanitare”, a anunțat Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

Vlad Botoș, europarlamentar USR, alături de Ulrike Müller, europarlamentar din Grupul Renew Europe, din Germania au inițiat un sistem de colectare și transport al ajutoarelor pentru refugiații din Ucraina, dar și pentru cei rămași acasă.

”Aceste bunuri se colectează de la cetățenii din Bavaria / Germania. Astfel, urmărind un necesar constant de bunuri din țară și de la autoritățile din Ucraina, am reușit să ne mobilizăm și să organizăm colectarea și transportul produselor din Memmingen, Germania, cu sprijinul companiei aeriene, Wizzair, până la aeroporturile din Timișoara, Sibiu și Iași, de unde au fost preluate de colegii noștri și vor fi duse acolo unde este nevoie de acestea.

Astăzi au avut loc primele 3 zboruri către aceste aeroporturi iar de săptămână viitoare va continua acțiunea”, a anunțat Vlad Botoș.

Sursa foto: Facebook / Dan Barna

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus