Miercuri,
17.08.2022
Thunderstorm
Acum
21°C

În sfârșit, străzile din Sibiu vor fi spălate. Primăria a început curățenia generală de primăvară

În sfârșit, străzile din Sibiu vor fi spălate. Primăria a început curățenia generală de primăvară

Curățarea rigolelor, măturatul și spălatul străzilor fac parte din seria de acțiuni demarate din prima zi a acestei săptămâni. A început curățenia generală de primăvară, anunță Primăria Sibiu.

Nouă utilaje pentru măturat și spălat și trei echipe cu 45 de lucrători pentru operațiunile manuale au fost alocate de către firmele de salubrizare începând din 21 martie. Lucrările de curățare a străzilor Sibiului trebuie finalizate până la jumătatea lunii viitoare, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu.

”Se vor realiza etapizat, pe zone, iar în ariile aglomerate, în care locurile de parcare sunt ocupate de regulă, se vor distribui fluturași pentru informarea cetățenilor, iar Poliția Locală va acorda sprijin și va proceda la închiderea temporară a unor locuri de parcare și chiar la mutarea mașinilor parcate. Primăria Sibiu va anunța în timp util atât prin intermediul mass media, cât și prin canalele proprii (sibiu.ro și pagina de Facebook Primăria Municipiului Sibiu), parcările și străzile care necesită închidere pentru salubrizare”, se arată într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Spălarea străzilor este un demers cât se poate de necesar: din cauza numărului mare de șantiere din Sibiu, praful este prezent în cantități considerabile în mai tot orașul. Reprezentanții administrației locale arată că, până acum, străzile nu au putut fi măturate din cauza temperaturilor scăzute.

 

Care sunt acțiunile programate pe străzi

Sursa: comunicat Primăria Sibiu

• Curățarea rigolelor pentru îndepărtarea depunerilor acumulate în sezonul rece ca urmare a acțiunilor de deszăpezire;

• Măturarea și spălarea mecanizată a străzilor. Precizăm că în perioada rece, în contextul temperaturilor scăzute, spălarea străzilor nu s-a putut realiza din punct de vedere tehnic;

• Măturarea manuală a zonelor în care nu este posibil accesul cu utilaje (ex: parcări, alei de acces etc.).

Totodată vor fi efectuate lucrări de curățenie și în parcurile și zonele verzi: arborii vor fi curățați de crengile uscate și toaletați, gardurile vii vor fi curățate, tunse și completate, sensurile giratorii vor fi completate cu plante, la fel ca și vazele decorative de prin oraș.

”Pământul din jurul tufelor de trandafiri care a protejat tulpina inferioară a acestora în sezonul rece a fost îndepărtat. Tufele au fost toaletate, iar în jurul lor a fost așternută scoarță pentru a împiedica dezvoltarea buruienilor”, mai informează Primăria Sibiu.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Radu C

Acum 4 luni

Da, am vazut ieri o masina mi"ca ca"re uda strada degeaba. Adica nu era nicio diferenta intre o ploaie si ce facea ea... nu aduna nimic, doar uda (urina pe langa bordura).
Raspunde

Dgfdsgdf

Acum 4 luni

atata ati scris ca s-a realizat deja (culmea intr-o zi) incat incerc sa inteleg daca sunt in Sibiu sau intr-o metropola din tarile civilizate, desi daca deschid ochii si caut pe strazi nu am vazut nimic din ce s-a scris ca s-a realizat deja si nu am vazut nici un utilaj pana acum care sa spele macar strazile...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus