Joi,
01.06.2023
Partial Noros
Acum
15°C

Actualizare: Peste 600.000 de pastile cu iodură de potasiu au ajuns la DSP Sibiu

Actualizare: Peste 600.000 de pastile cu iodură de potasiu au ajuns la DSP Sibiu

Actualizare:

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu anunță că au primit  628.224 de comprimate cu ioudură de potasiu. Pe lângă acestea, au primit și un suplimet de 9.776 de comprimate donat de Antibiotice Iasi direct către DSP Sibiu.

Știre inițială:

Ministerul Sănătății a început distribuirea pastilelor cu iodură de potasiu în județele din România. În cursul zilei de astăzi, 22 martie, aceste medicamente ajung și la Direcția de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni că, în primă etapă, producătorul – Antibiotice Iași va distribui pastilele cu iod către populație. Producătorul de medicamente a reușit într-un timp scurt să producă 30 de milioane de pastile care vor ajunge la direcțiile de sănătate publică. Medicamentele se administrează în caz de agresiune radio activă.

Mașina care distribuie pastilele cu iodură de potasiu va fi întâmpinată de angajații Direcției de Sănătate Publică Sibiu undeva în zona Autostrăzii pentru a opri la Sibiu doi box paleți, potrivit directorului DSP Sibiu. Acesta spune că, în momentul de față nu știe exact cantitatea de medicamente care va ajunge la Sibiu, dar afirmă că acestea vor fi depozitate la sediul Direcției de Sănătate Publică.

„Da, facem astăzi recepția lor. Sosesc în Sibiu. Vor fi depozitate la DSP. Nu știm câte vor fi, nu am văzut încă documentele, dar am înțeles că este vorba de doi box paleți. Vor rămâne depozitate la noi până vor veni precizări cu privire la utilizarea lor. Aceste pastile sunt folosite pentru protecția tiroidei în caz de agresiune radio activă. Cei care sunt mai în vârstă știu că atunci când a fost explozia de la Cerbnobîl se dădeau în școli pastile de iodură de potasiu”, a declarat pentru Turnul Sfatului Dr. Lucian Blăguțiu.

Șeful DSP spune că aceste pastile nu se găsesc și nu se vor găsi în farmacii, iar administrarea acestora se face doar la indicațiile medicului.

„Aceste pastile au indicații clare și nu găsesc în farmacii, iar de la DSP nu vor ajunge în farmacii”, mai spune Lucian Blăguțiu.

Potrivit autorităților naționale, cel mai probabil, în caz de nevoie, aceste medicamente vor ajunge la populație prin intermediul medicilor de familie.

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus