Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Un filtru antimagnetita, un echipament deosebit de util. Care este rolul sau?

Un filtru antimagnetita, un echipament deosebit de util. Care este rolul sau?

Pentru a avea parte de o atmosfera confortabila si armonioasa in propria locuinta, cumpararea unor echipamente de calitate superioara nu reprezinta decat primul pas. Ulterior, este necesar sa asiguri intretinerea acestor echipamente, astfel incat ele sa ofere un randament maxim pe o durata cat mai indelungata de timp.

Printre solutiile care asigura o buna functionare pe termen lung a echipamentelor, un filtru antimagnetita este indicat de majoritatea specialistilor. Intr-adevar, acesta contribuie in mod decisiv la evitarea diverselor probleme.

Magnetita – un pericol pentru instalatii

Magnetita, cunoscuta si sub numele de magnetit, este un compus chimic din grupa oxizilor de fier cu proprietati feromagnetice. In urma unor procese complexe de oxidare care apar din cauza conditiilor de temperatura, presiune si oxigen din fluidul termic, poate sa apara in instalatiile cu componente din otel si din fonta.

Concret, in timpul circulatiei agentului termic prin instalatie, sunt antrenate diferite particule metalice si nemetalice, care pot ajunge sa se depuna pe suprafata pompelor de circulatie, a radiatoarelor, robinetilor sau a conductelor. In astfel de cazuri, este nevoie de curatarea unor elemente ale centralei sau, cand depunerile sunt consistente, chiar de inlocuirea acestora.

Magnetita se caracterizeaza prin culoarea neagra si un luciu mat, metalic. Prin urmare, prezenta sa este usor de verificat, prin simpla studiere a culorii agentului termic. Daca aceasta este neagra sau apropiata de negru, va fi cu siguranta nevoie sa rezolvi problema folosind un filtru antimagnetita.

In ce situatii ai nevoie de un filtru antimagnetita?

Atunci cand un echipament de incalzire se confrunta cu probleme de functionare, efectele sunt total nedorite. Pe langa scaderea confortului resimtit zi de zi, se ajunge la o crestere a costurilor suportate pentru mentenanta, intretinere si reparatii. Sunt mari sanse ca sursa acestor probleme sa fie magnetita daca ele se manifesta in oricare dintre modurile urmatoare:

 • consumul de gaz creste din cauza unui randament scazut al sistemului de incalzire;
 • centrala nu mai functioneaza, iar displayul semnaleaza avarii care au legatura fie cu pompa de circulatie, fie cu schimbatorul de caldura;
 • apa calda sau agentul termic nu sunt produse la temperatura setata;
 • in centrala se aud zgomote deranjante;
 • caloriferele nu se mai incalzesc, fac diferite zgomote, iar atunci cand le aerisesti agentul termic are o culoare inchisa;
 • robinetii instalatiei de incalzire sunt blocati si nu se mai pot deschide sau inchide complet la nevoie.

Beneficiile oferite de folosirea unui filtru antimagnetita

Toate probleme enumerate pot sa devina extrem de costisitoare, insa exista si o veste buna. Ele pot fi evitate prin simpla instalare a unui filtru antimagnetita. Odata montat pe teava de retur a instalatiei, acesta indeparteaza depunerile care contin fier si, in plus, ofera posibilitatea de a adauga in sistem unele substante inhibitoare. Iata, asadar, principalele avantaje oferite de aceasta solutie!

 • instalarea si intretinerea sa sunt deosebit de facile;
 • rezultatele dorite sunt obtinute rapid;
 • se realizeaza o economie de energie de pana la 6%;
 • sunt eliminate costurile pentru revizii, spalari chimice sau inlocuirea unor piese;
 • scad considerabil riscurile de defectiune a centralei termice.

Astfel, cu ajutorul unui filtru antimagnetita, confortul si armonia sunt mentinute pe o perioada indelungata de timp, fara batai de cap. Centrala termica va oferi in permanenta randament maxim, spre deplina satisfactie a utilizatorilor!

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus