Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
1°C

ONU cere o investigaţie independentă asupra violurilor comise de soldaţi ruşi în Ucraina

ONU cere o investigaţie independentă asupra violurilor comise de soldaţi ruşi în Ucraina

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a cerut o investigaţie independentă asupra violurilor şi violenţei sexuale în contextul războiului declanşat de Rusia în Ucraina, după apariţia de informaţii conform cărora civili au devenit victime ale agresiunilor sexuale din partea forţelor militare ruse, informează marţi dpa, citată de Agerpres.

"Auzim tot mai des despre viol şi violenţă sexuală. Aceste acuzaţii trebuie investigate independent, pentru a se asigura că se va face dreptate şi cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere", a declarat luni seara directoarea executivă Naţiunilor Unite pentru Femei, Sima Bahous, în timpul unei şedinţe a Consiliului de Securitate al ONU.

"Combinaţia dintre strămutarea în masă cu o prezenţă numeroasă de recruţi şi mercenari şi brutalitatea folosită împotriva civililor ucraineni stârnesc motive de profundă îngrijorare", a spus ea.

Comisarul Parlamentului ucrainean pentru drepturile omului, Liudmila Denisova, a declarat că soldaţii ruşi au violat minori. Denisova a îndemnat Naţiunile Unite să investigheze asupra acestor fapte şi altor crime de război.

Şeful administraţiei militare a oraşului Krîvîi Rih (Crivoi Rog), Oleksander Vilkul, a raportat la rândul său că mai multe femei ucrainence au fost violate, precizând că printre victimele din regiunea Herson se numără o tânără de 16 ani gravidă şi o femeie de 78 de ani.

Grupuri pentru apărarea drepturilor omului, printre care Human Rights Watch (HRW) şi Amnesty International, au acuzat la rândul lor armata rusă de crime de de război, precum execuţii şi jafuri în Ucraina.

Potrivit HRW, o femeie de 31 de ani a fost violată de mai multe ori de un soldat într-o şcoală din regiunea Harkov, iar Amnesty a raportat, citând martori ucraineni, că trupele ruse au împuşcat mai mulţi civili neînarmaţi în casele lor sau pe stradă. În unul dintre cazuri, o femeie a fost violată de mai multe ori după ce soţul ei a fost ucis. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cosmo 1997

Acum 7 luni

Asta cu investigatie independenta, nu place la globalisti. Ei au acuzat judecat si condamnat pe cine le convine ! Rusia a fost facuta sa para ca un monstru din infern.... au uitat de crimele facute de americani, timp de peste 60 de ani, in toata lumea. Inclusiv bombele din Japonia sau genocidul din Dresda.... nimeni n-are voie sa se ia de americani sau sa-i judece, in schimb ei, pe toata lumea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus