Vineri,
03.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Exerciţii multinaţionale de pregătire a Forţelor pentru Operaţii Speciale, desfăşurate simultan în România şi alte 13 state

Exerciţii multinaţionale de pregătire a Forţelor pentru Operaţii Speciale, desfăşurate simultan în România şi alte 13 state

Mai multe exerciţii multinaţionale ale Forţelor pentru Operaţii Speciale se vor desfăşura în România, până pe 13 mai, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN), citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, exerciţiile vor avea loc în facilităţi de instruire ale Armatei României şi în zone din vecinătatea localităţilor Târgu Mureş, Sângiorgiu de Mureş, Reghin, Lunca de Sus, Jigodin, Comăneşti, Mangalia, Mihail Kogălniceanu şi Cincu.

"Exerciţiul Trojan Footprint 22 este planificat şi coordonat de Comandamentul Statelor Unite pentru Operaţii Speciale în Europa (SOCEUR) şi va oferi unităţilor implicate ocazia de a testa şi demonstra tactici, tehnici şi proceduri de tip 'multi-domain' ce implică seturi de competenţe profesionale caracteristice militarilor din Forţele pentru Operaţii Speciale terestre, aeriene şi navale", se arată în comunicat.

Trojan Footprint 22 se desfăşoară simultan în Bulgaria, Croaţia, Estonia, Georgia, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Muntenegru, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria şi România.

MApN precizează că exerciţiul Junction Strike 22 este cel mai important exerciţiu multinaţional şi inter-instituţional, organizat şi desfăşurat anual de Comandamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale (CFOS) din Armata României, având ca scop testarea nivelului de pregătire atins de personalul de conducere şi de execuţie din structurile de Forţe pentru Operaţii Speciale aflate în subordinea CFOS.

Astfel, timp de două săptămâni, peste 700 de militari români, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice terestre, aeriene şi navale, împreună cu circa 100 de militari străini din ţări aliate sau partenere, precum Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ungaria, se vor antrena pe baza unui scenariu fictiv, dar adaptat posibilelor ameninţări operaţionale, în cadrul unor structuri de nivel operativ şi tactic, în format multinaţional şi interinstituţional.

"Exerciţiile urmăresc, de asemenea, dezvoltarea interoperabilităţii în rândul structurilor participante, prin planificarea şi executarea de misiuni şi operaţii întrunite specifice, armonizarea procedurilor de lucru în mediul multinaţional, toate acestea având ca finalitate creşterea securităţii regionale, în special în zona Mării Negre", se mai menţionează în comunicatul MApN. 

Sursa: Agerpres.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus