Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Află cum poți avea un picnic reușit

Află cum poți avea un picnic reușit

Scriu aceste rânduri la început de iunie. Vremea este din ce în ce mai frumoasă, iar afară se aud păsărelele. Un peisaj splendid cu mult verde și iz de soc.

Începe vremea bună și mesele în aer liber, grătarele precum și picnicurile sunt tot mai dese. Este absolut minunat să poți ieși la un mic picnic, nu neapărat în weekend. O poți face și după orele de lucru deoarece ziua este acum mai lungă, iar temperatura este perfectă. După atâta vreme cât am fost deconectați, să ai o ieșire în aer liber cu prietenii, familia, să te conectezi cu oamenii dragi este recomandat.

Indiferent de motive - fie o zi de naștere, o aniversare sau o sărbătoare, a face un picnic  sau a ieși la iarbă verde, cum spunem noi românii este un moment ideal de a crea conexiuni. Cu riscul de a mă repeta, relațiile, oamenii cu care ne înconjurăm, comunitățile în care trăim și modul în care interacționăm sunt extrem de importante pentru sănătatea noastră în general.

Din păcate foarte multă lume ignoră aceste aspecte când își doresc să își optimizeze sănătatea. Se focusează doar pe nutriție și sport.  De foarte multe ori mâncarea care ne hrănește cu adevărat nu este cea din farfurie.

Atunci când ieși la iarbă verde ai foarte multe beneficii: petreci timp de calitate cu oameni dragi, petreci timp în natură, în soare (un mod ideal de a îți „administra” niște vitamina D), îți îmbunătățești considerabil calitatea somnului.

Ce să mănânci atunci când ieși la picnic sau o masă la marginea drumului?

Sfatul meu este să păstrezi lucrurile cât mai simple. Nu ai nevoie de mâncăruri elaborate și să petreci ore în șir în bucătărie să pregătești o ieșire de acest fel. De fapt, în general, mâncarea trebuie să fie simplă, delicioasă și ușor de preparat.

Îți recomand să mănânci cât mai colorat, alimente bogate în fibre și cât mai integrale. Evită cât poți de mult mâncarea procesată. Poți să îți tai felii și să așezi frumos în caserole fructe și legume cât mai diverse. Iar dacă aceste fructe și legume sunt de sezon și sunt cultivate local, atunci lucrurile vor fi perfecte.

Concret poți să feliezi morcovi, țelină rădăcina sau tulpină, castraveți, roșii, conopidă, broccoli, ardei multicolor - toate acestea le poți consuma crude. Iar în cazul fructelor alege merele, căpșunele, afinele.

De asemenea, îți mai poți lua cu tine tot felul de nuci și semințe sau poți opta pentru preparate rapide cum ar fi falafelul.

Personal, atunci când ies în natură îmi place să îmi pun la pachet tot felul de paste pe care să le servesc cu bețe de legume. Și aici aleg humus, vinete, pastă de tofu. Aceste paste recomand să le preparați în casă. Cele de cumpărat vin la pachet cu foarte mulți aditivi și emulsificatori care au un impact dezastruos asupra sănătății noastre digestive.

Ce este foarte important atunci când ieși la masă în natură?

Este cel mai important să te protejezi de soare. Folosește o pălărie cu un cozoroc generos și nu uita să folosești din plin loțiune pentru protecție solară.

De asemenea, ai grijă la insecte. Folosește un repelent din comerț, îți recomand o variantă organică sau poți să îți faci chiar tu unul, folosind uleiuri esențiale. Joacă-te fără frică și combină ulei esențial de eucalipt, cu ulei de cuișoare, mentă și lămâiță.

Poți să te bucuri și singur de o așa ieșire?

Oh da, sigur că da. Îți recomand să ai o păturică mică la îndemână în mașină și ori de câte ori îți face cu ochiul o pajiște verde să te oprești măcar pentru 10 minute. Poți face o scurtă meditație sau să te întinzi pe iarbă, să respiri și să privești în liniște, doar tu cu tine cerul. Este revelatoare o asemenea experiență și te reconectează instant cu tine, oferindu-ți momente prețioase de relaxare.

 Ce ai nevoie pentru un picnic reușit?

Cu siguranță când te gândești la picnic îți vin în minte coșurile elegante din nuiele și șervete din bumbac. Însă lucrurile nu trebuie să fie chiar așa. Pur și simplu ia o geantă sau o cutie mai mare și asigura-te că iei cu tine:

- O planșă pe care poți să tai diverse lucruri

- Un cuțit ascuțit

- Sare și piper

- Ulei de măsline

- O sticlă mare cu apă

- Mâncarea pregătită simplu și rapid înainte

Sper să te ajute aceste rânduri și să poți avea câteva momente de liniște în natură. Este important să ai astfel de ieșiri și nu uita la final, după ce te bucuri și te simți bine ,să aduni în urma ta, astfel încât să lași locul curat, din respect pentru natură și pentru semenii tăi.

Spor la sănătate!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Corina Macrea

de Corina Macrea

Health Coach

0741313451

corinamacrea.ro

 

Comentarii

1 comentarii

Tov.Escu

Acum 1 an

ai uitat Gratare, mamaliga,mincare de praz la borcan, seminte, 2 Kg de tuica, o lada/doua de bere,gramada de peturi si cateva pungi de gunoi aduse de acasa........

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus