Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

175 de ani de academie militară în Sibiu. Drapelul de luptă va fi decorat de președintele României

175 de ani de academie militară în Sibiu. Drapelul de luptă va fi decorat de președintele României

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu aniversează marți, 14 iunie, 175 de ani de învățământ militar românesc. Cu această ocazie reprezentanții unității anunță o serie de evenimente care vor avea loc în cadrul academiei.

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, continuatoare şi succesoare a tradiţiilor educaţionale şi instituţionale a primei şcoli militare de ofiţeri din România, aniversează marţi, 14 iunie, 175 de ani de învăţământ militar românesc. Cu acest prilej, în incinta academiei va fi organizat, la ora 09.00, ceremonialul militar dedicat, în cadrul căruia va fi decorat Drapelul de luptă al instituției și vor fi acordate premii și distincții. Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari, Drapelului de Luptă al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

De asemenea, de la ora 10.00, în aula „Ștefan cel Mare” a academiei, va avea loc deschiderea oficială a lucrărilor celei de-a noua ediții a Forumului Academic Militar Internaţional (International Military Academic Forum -iMAF), găzduit pentru a doua oară de instituția noastră.

La ediţia din acest an, la dezbaterile din cadrul iMAF-ului vor participa 57 de reprezentanţi din 14 ţări  (Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cipru, Republica Cehia, Estonia, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Slovacia, România şi Statele Unite ale Americii), care vor dezbate teme ce privesc pregătirea viitorilor ofițeri și găsirea unor soluții viabile pentru sporirea numărului de schimburi de studenți și tineri ofițeri între instituțiile militare de învățământ superior.

iMAF este un proiect iniţiat de reprezentanţii Academiei Militare Tereziene din Wiener Neustadt – Austria, la care au fost cooptaţi, începând cu anul 2014, reprezentanţii Universităţii de Apărare din Brno - Cehia, Universității Militare a Forţelor Terestre din Wroclaw – Polonia, Universităţii Naţionale a Serviciilor Publice din Budapesta – Ungaria şi Academiei Forţelor Terestre din Sibiu – România. În prezent, acest forum internațional de discuții are 22 de parteneri. 

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus