Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
13°C

Primul concert pe scena din Piaţa Mare de la FITS aduce şase câştigători ai Latin Grammy. Eveniment transmis live pe TikTok

Primul concert pe scena din Piaţa Mare de la FITS aduce şase câştigători ai Latin Grammy. Eveniment transmis live pe TikTok

Puerto Candelaria, cu şase câştigători ai unui premiu Latin Grammy, va oferi publicului, vineri seara, primul concert pe scena din Piaţa Mare, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), acesta fiind şi primul eveniment din festival, transmis live pe TikTok, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Concertul va începe la ora 22.00 şi accesul publicului va fi gratuit.

„Puerto Candelaria” este unul din cele mai îndrăznețe, controversate și inedite grupuri muzicale venite din Columbia în ultimele decenii, se arată în descrierea celor de la FITS.  

"E o explozie de sunet ce a traversat hotare, a abandonat tradiția și a creat o nouă cale spre scena independentă a muzicii latino-americane. E un loc imaginar, dar totodată real, în care nu doar muzica există – teatrul, dansul și umorul sunt, de asemenea, resurse eficiente de care membrii trupei se folosesc pentru a expune absurditatea Columbiei într-un mod acid și satiric. O călătorie alături de „Puerto Candelaria” înseamnă o călătorie în profunzimea sunetelor ce-și au originile în tradițiile columbiene, dar care se joacă cu realismul magic și cu toate influențele pe care le adună laolaltă".

Trupa columbiană este deținătoare a Latin Grammy Awards 2019 pentru „Cel mai bun album de muzică Cumbia-Vallenato”.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu anunţă realizarea unui parteneriat cu platforma TikTok în cadrul căruia va marca şi o premieră absolută la nivel mondial: primul spectacol de teatru transmis live pe TikTok. Este vorba de producţia "#acedesiguranţă@tiktok", în regia lui Bobi Pricop, text de Ionuţ Suciu, o coproducţie Teatrul Naţional "Marin Sorescu" Craiova, Teatrul "Andrei Mureşanu" Sfântu Gheorghe, Teatrul de Stat Constanţa şi Teatrul de Nord Satu Mare. Spectacolul este programat la FITS, în sala de la etaj a Teatrului Gong, şi, live, pe TikTok, în 3 iulie, ora 16.

Spectacolul regizat de Bobi Pricop întregeşte o serie de cinci evenimente artistice care vor fi transmise, live, de la FITS, pe platforma TikTok.

"Primul dintre acestea este concertul celor de la Puerto Candelaria, evenimentul care inaugurează scena din Piaţa Mare la această ediţie FITS, în 24 iunie. Veniţi direct din Medellin, câştigători ai unui Latin Grammy, cei şase ne vor provoca la dans, inclusiv via TikTok, pe muzica unor hituri precum Senderito De Amor sau Amor y Deudas", se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cea mai mare sărbătoare a artelor spectacolului, se află la cea de a 29-a ediţie, iar în acest an are loc între 24 iunie şi 3 iulie. Pentru zece zile, oraşul şi împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3.500 de participanţi din 75 de ţări, iar publicul este aşteptat la peste 800 de evenimente în 80 de spaţii de joc.

foto FITS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus