Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Zelenski l-a demis pe ambasadorul Ucrainei în Germania. Nu se cunoaște încă motivul demiterii

Zelenski l-a demis pe ambasadorul Ucrainei în Germania. Nu se cunoaște încă motivul demiterii

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis sâmbătă pe ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, precum şi pe alţi câţiva ambasadori, relatează Agerpres citând Reuters.

Într-un decret care nu precizează motivele acestor destituiri, Zelenski a anunţat demiterea ambasadorilor Ucrainei în Germania, India, Republica Cehă, Norvegia şi Ungaria.

Nu se ştie deocamdată dacă aceştia vor fi numiţi în alte posturi.

Zelenski le ceruse diplomaţilor ucraineni să obţină sprijin internaţional şi ajutor militar pentru Ucraina, în timp ce ţara încearcă să respingă invazia rusă declanşată în 24 februarie.

Melnik devenise cunoscut pentru cererile sale repetate de mai mult sprijin din partea guvernului german, sub forma de arme grele, pe măsură ce atacurile Rusiei continuau.

Recent, el a fost criticat pentru o declaraţie controversată în care îi luase apărarea liderului naţionalist ucrainean Stepan Bandera, care a condus un grup responsabil de epurare etnică şi masacrarea a zeci de mii de polonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Unele mass-media germane, inclusiv ziarele Bild şi Süddeutsche Zeitung, au scris că Melnik urmează să fie mutat la Ministerul de Externe de la Kiev, citând surse ucrainene.

Relaţiile Kievului cu Germania - care depinde puternic de resursele energetice ruseşti, fiind, de asemenea, cea mai mare economie a Europei - constituie un subiect sensibil.

Cele două capitale sunt în prezent în dezacord în legătură cu o turbină de fabricaţie germană, aflată în mentenanţă în Canada. Germania vrea ca Ottawa să predea turbina gigantului rus Gazprom, care susţine că şi-a redus volumul de gaze pompat în Europa din cauza absenţei acestei turbine.

Kievul a cerut Canadei să nu trimită turbina, argumentând că expedierea acesteia în Rusia ar constitui o încălcare a sancţiunilor impuse Moscovei. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Rob

Acum 2 luni

Nu a cerșit cum trebuie.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus