Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Afaceri în creștere pentru medicina privată. Grupul care controlează cel mai mare spital privat din Sibiu, pe primul loc

Afaceri în creștere pentru medicina privată. Grupul care controlează cel mai mare spital privat din Sibiu, pe primul loc

Cele mai mari 20 de companii care administrează spitale private în afara Capitalei au avut anul trecut afaceri totale de puţin peste un miliard de lei sau aproximativ 200 milioane de euro, în creştere cu 35% faţă de anul anterior, arată datele din Registrul Comerţului analizate de ZF.

Potrvit sursei citate, în ultimii ani companiile care adminsitrează spitale private în România au deschis instituții medicale cu o capacitate de cazare mult sub cea a spitalelor publice, însă le-au dotat cu echipamente de tehnologie înaltă, care le permit să realizeze inter­venţii chirurgicale de mare complexi­tate. Astfel, spitalele private înfiinţate de medici în provincie au intrat rapid în vizorul marilor reţele de sănătate de pe piaţa locală, astfel că în ultimii ani au avut loc mai multe tranzacţii pe această piaţă. 

Cinci din cele mai mari 20 de companii ce administrează spitale private, fondate de medici, au fost achiziţionate în ultimii ani de marii jucători Medlife, Regina Maria sau Medicover.

Spre exemplu, acum 5 ani grupul Medlife a achiziționat cel mai mare spital privat din Sibiu Polisano, iar ulterior şi divizia de clinici dentare Dent Estet, care a intrat pe piaţa din Sibiu în 2019. Anul trecut, grupul a mai cumpărat 60% din acţiunile Medica Sibiu, înființată în 2001 - un jucător de talie mică din piaţa privată de sănătate, cu afaceri de 3,7 milioane lei în 2020.

Pentru 2021 Med Life SA a raportat o cifră de afaceri de 601,5 milioane lei și un profit net de aproape 55,5 milioane lei.

În acest an pe piața medicală din Sibiu a intrat și rețeaua de clinici Regina Maria. Policlinica Regina Maria Sibiu are 2 etaje întinse pe o suprafață de peste 400 mp, cu 14 cabinete multidisciplinare. 

Cele mai multe spitale private au fost deschise în oraşe mari, precum Sibiu, Braşov, Oradea, Cluj, Constanţa, Timişoara sau Iaşi. Sistemul medical privat număra anul trecut 168 de spitale private, cu 9.875 de paturi, potrivit datelor de la Statistică.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus